Local

Care pot fi beneficiarii ajutoarelor pentru încălzirea locuinței

Ziarul de Vrancea
16 oct 2017 1452 vizualizări

Societatea ENET S.A. a anunțat că cererile/declarații pe propria răspundere pentru obținerea de ajutoare la încălzire se mai primesc, completate, până pe data de 20 noiembrie 2017, inclusiv, pentru a beneficia de ajutor începând cu luna noiembrie 2017. Pentru cererile depuse după această dată dreptul de ajutor se va acorda începând cu luna decembrie 2017.

Primăria Focșani acordă ajutoare lunare pentru încălzirea locuinței cu energie termică livrată în sistem centralizat, în completarea celor acordate de la bugetul de stat, conform prevederilor OUG nr. 70/2011 privind măsurile de protecție socială în perioada sezonului rece, familiilor sau persoanelor singure, în funcție de veniturile medii lunare pe membru sub formă de compensare procentuală aplicată la contravaloarea energiei termice lunar de consumatorul vulnerabil în limita consumului mediu lunar. De asemenea se acordă și ajutoare pentru încălzirea locuinței cu lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri, conform acelorași prevederi din OUG nr. 70/2011.

 

Cine nu poate beneficia de aceste ajutoare pentru încălzirea locuinței

 

Potrivit informațiilor publice, modul de stabilire și acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinței cu energie termică în sistem centralizat este stabilit în Hotărârea Guvernului României nr. 1350/27.09.2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OUG nr.5/2003. Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă pe baza cerererii titularilor, însoțită de declarația pe propria răspundere privind componența familiei, veniturile acesteia și numărul de camere aferent locuinței, precum și declarația prin care titularul afirmă că nu deține bunuri de natura celor prevăzute în anexa la OUG 86/2010. Lista bunurilor pe care solicitantul nu trebuie să le dețină este publicată și pe pagina web a Primăriei Focșani. Astfel, acesta nu trebuie să aibă în proprietate ”clădiri, spații locative, alte imobile în afara locuinței de domiciliu, autoturisme care depășesc 1.600cmc, autoutilitare, autocamioane de orice fel și remorci, șalupe, bărci cu motor, scutere de apă, iahturi, autobuze, microbuze , tractor, combină autopropulsată, presă de ulei, moara de cereale, gater, drujbă sau alte utilaje acționate hidraulic, mecanic sau electric, depozite bancare cu valoare peste 3.000 lei, terenuri de împrejmuire a locuinței și curtea aferentă (teren intravilan) care depășesc 1.000 mp în zona urbană și 2.000 mp în zona rurală. Persoanele sau familiile care au în proprietate cel puțin unul dintre bunurile cuprinse în Anexa nr.3 la OUG, nu beneficiază de ajutor pentru încălzirea locuinței”, se arată în anexa. Titularul ajutorului pentru încălzirea locuinței este persoana care a completat cererea, iar beneficiarul este familia sau persoana singură. ”Titularul ajutorului pentru încălzirea locuinței este proprietarul locuinței sau titularul contractului de închiriere al acesteia ori alt membru de familie major și legal împuternicit de proprietarul locuinței sau de titularul contractului de închiriere ori, după caz, reprezentantul legal al persoanei singure care nu a împlinit vârsta de 18 ani. Condiția esențială este ca persoanele respective să locuiască efectiv la adresa în cauza, să fie înscrise în cartea de imobil și să plătească lunar cote de contribuție la asociație”, se mai specifică pe portalul ENET S.A.. (Z.V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.