Local

Campania de semnalizare a siturilor arheologice din județul Vrancea

Ziarul de Vrancea
17 feb 2020 1367 vizualizări

            În data de 13 februarie 2020, reprezentanții Primăriei Municipiului Focșani, alături de specialiștii Direcției Județene pentru Cultură Vrancea au amplasat însemnul distinctiv de semnalizare a sitului arheologic înscris în Lista Monumentelor Istorice (LMI) ”Aşezarea de la Focșani, punct Bariera Coteşti”, cod LMI VN-I-s-B-06339.

            Amplasarea însemnului distinctiv care atestă calitatea de monument istoric este instituită ca obligație legală a autorităților locale și se realizează de către reprezentanții  primăriilor la solicitarea și sub controlul Direcției Județene pentru Cultură Vrancea, potrivit prevederilor Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice și ale Ordinului Ministrului Culturii și Cultelor nr. 2237/27.04.2004 privind aprobarea Normelor metodologice de semnalizare a monumentelor istorice.

            Prin semnalizarea sitului arheologic, Primăria Focșani se alătură primăriilor din Fitionești, Bârsești și Odobești care au asigurat până la această dată amplasarea însemnului distinctiv de marcare a siturilor arheologice: ”Situl arheologic de la Mănăstioara, punct Cetățuia”, cod LMI VN-I-s-A-06380 (Fitionești); ”Necropolă tumulară de incineraţie”, cod LMI VN-I-s-A-06351 (Bârsești); ”Situl arheologic de la Odobești, punctele Cetăţuia şi Antoniu”, cod LMI VN-I-s-B-06386 (Odobești).

            De asemenea, în anul 2020, în alte 5 localități sunt în curs de semnalizare siturile arheologice: Jariștea (”Așezare”, cod LMI VN-I-s-B-06390), Negrilești (”Situl arheologic de la Negrileşti”, cod LMI VN-I-s-B-06385), Mărășești (”Situl arheologic de la Pădureni”, cod LMI VN-I-s-B-06389), Bordești (”Aşezarea de la Bordești, punct Gh. Asanache”, cod LMI VN-I-s-B-06359) și Slobozia Bradului (”Situl arheologic de la Coroteni”, cod LMI VN-I-s-A-06368).

            În urma campaniilor anuale de informare și monitorizare ale Direcției Județene pentru Cultură Vrancea, în județul Vrancea au fost semnalizate până la această dată un număr de 150 de monumente istorice, reprezentând 35% din totalul de 427 de obiective înscrise în Lista Monumentelor Istorice la nivelul județului Vrancea.

 

Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea 17 februarie 2020


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.