Local

Banii spitalului, cheltuiți pe jocuri de table și-un aparat de vibromasaj

Ionel Sclavone
26 mar 2020 9124 vizualizări

Deși nimeni nu l-a mai văzut în public de câteva luni, de când s-a pus problema înlocuirii sale din funcție, de către Ministerul Sănătății, managerul Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon” din Focșani își vede de treabă. Și mai ales de achizițiile publice.

Spre deosebire de alte unități similare, la Spitalul din Focșani coronavirusul este combătut printr-o metodă inedită. Prin jocul de table și vibromasaj.

Așa se facă că miercuri, 25 martie, reprezentanții Spitalului Județean au achiziționat de la unul din magazinele de bricolaj din Focșani trei jocuri de table/șah și un echipament pentru vibromasaj pentru care au plătit, în total, 884,43 lei plus TVA.

Dacă toată lumea știe cum se joacă și cum arată jocurile de table/șah, în schimb despre aparatele de vibromasaj se știe mai puțin, motiv pentru care v-am făcut o scurtă descriere. Aparatul de vibromasaj pune mușchii în mișcare folosind reflexele corupului. Acesta ajută, în special, la arderea grăsimilor și la consumul caloriilor, fiind indicat celor care își doresc să mai renunțe la kilogramele în plus. Echipamentul produce vibrații de anumite intensități care solicită mușchii în mod suplimentar în timpul executării unor exerciții fizice.

Având în vedere că a fost achiziționat doar un singur aparat de vibromasaj și trei jocuri de table, e greu de crezut că acestea sunt destinate pacienților spitalului, pentru a-i ajuta să-și treacă vremea mai ușor sau ca să-și întărească mușchii.

În vreme ce Mândrilă se pregătește să testeze aparatul de vibromasaj, în cursul zilei de marți, un pacient al Spitalului Județean a fost diagnosticat cu Covid-19. Este vorba de un cadru militar, în vârstă de 35 de ani, care s-a aflat în concediu medical și care n-a intat, potrivit propriilor declarați în contact cu vreo persoană venită din afara țării. Bărbatul s-a prezentat la spital și a acuzat simptomatologia specifică contaminării cu noul coronavirus.

Noul caz confirmă că virusul a început să se răspândească intra-comunitar și că nu doar cei veniți din afara granițelor sau contacții lor se infectează.

Pe de altă parte, Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” Focșani a fost închis pentru 48 de ore pentru a fi efectuată dezinfecția. Acest lucru a fost necesar după ce s-a confirmat că două cadre medicale au fost contaminate cu noul coronavirus. Drept urmare, conducerea spitalului a dispus externarea tuturor pacienților și efectuarea unei anchete epidemiologice în vederea identificării tuturor persoanelor care au intrat în contact cu cei doi.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.