Local

Bani de la Ministerul Lucrărilor Publice pentru un proiect de mobilitate la Focșani

Ziarul de Vrancea
22 apr 2020 2474 vizualizări

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, condus de vrânceanul Ion Ștefan, a publicat un comunicat de presă prin care anunță că în aceste zile au fost semnate 24 de contracte prin Programul Operațional Regional, în valoare totală de aproape jumătate de miliard de lei. Printre aceste contracte se numără și unul pentru un proiect care vizează municipiul Focșani, pe Prioritatea de Investiții 4E – Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile, obiectiv specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană. Pentru proiectul ”Implementarea unui sistem de management al traficului și monitorizare în Municipiul Focșani”, valoarea totală a contractului este de 20.286.466,63 lei.

”Accesarea de fonduri europene și impulsionarea atât a administrațiilor locale, cât și a antreprenorilor, pentru a depune proiecte ce urmăresc finanțarea prin programe europene este, fără discuție, o alternativă viabilă pentru revenirea la normalitate într-un timp cât mai scurt după perioada crizei economice cu care ne confruntăm din cauza pandemiei Covid-19.

24 de contracte, în valoare de aproximativ 500 de milioane de lei, sunt foarte importante pentru comunitățile din România și pentru IMM-urile care pot, astfel, să se mențină pe piață în această perioadă grea.

Dintre acestea, au fost semnate contracte în valoare de 6.341.045,05 lei pentru sectorul privat, pentru proiecte destinate IMM-urilor”, după cum a spus ministrul Ion Ștefan.

Suma de 490.562.950 lei va fi investită pentru proiecte care vizează sisteme integrate de transport durabil, modernizarea transportului public, achiziționarea de vehicule ecologice pentru transportul public urban, construcții de grădinițe, stații de epurare și conducte de canalizare, din județele Tulcea, Constanța, Covasna, Teleorman, Maramureș, Cluj, Iași, Prahova, Dâmbovița, Vrancea, Ialomița și Bistrița Năsăud.

Prioritățile de investiții urmăresc printre altele: sprijinirea eficienței energetice prin folosirea de surse regenerabile în infrastructurile publice, promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare, creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.