Local

Arii naturale protejate din Vrancea unde, în urmă cu milioane de ani, era Marea Sarmatică

Ziarul de Vrancea
20 sep 2018 4628 vizualizări

În Vrancea există un loc în care puteți călători în timp, descoperind urme ale trecutului. Este vorba despre ariile naturale protejate Pârâul Bozu și Râul Putna, care au evoluat în locul unde, în urmă cu milioane de ani, era Marea Sarmatică. Pentru o călătorie fascinantă, ACDB, organizația neguvernamentală de protecție a mediului înconjurător, cu sediul în Focșani, a creat un traseu interactiv și captivant, în care turiștii curioși pot găsi urme ale viețuitoarelor de demult imprimate în mod natural în roci și multe alte surprize interesante.

Citiți și:”Vrancea, mereu fascinanta! Nu stiam nimic despre trecutul acestor meleaguri, iar cand spun trecut ma refer la ceea ce era pe aici nu acum 100, 1000 sau 2000 de ani. Ci acum ZECI DE MILIOANE de ani. Am gasit urme ale vietuitoarelor de demult, am vazut cum Marea Sarmatica a lasat urme adanci in roci. Am descoperit o lume pe care orice turist curios o poate descoperi. ACDB Focsani a facut o treaba minunata! Descoperiti, cum am descoperit si noi, un traseu fascinant!”-Claudia Toader -contul de facebook

Deși activează de mulți ani în zona ariei naturale protejate Râul Putna, începând din 2016 ACDB a devenit oficial custodele ariei protejate (incluzând și Râpa Roșie – Dealul Morii, Rezervația Algheanu și Pârâul Bozu).

Aria, localizată în partea central-vestică a județului Vrancea, a fost desemnată pentru conservarea a 5 specii, dintre care una de mamifere: vidra, una de amfibieni - buhai de baltă cu burta galbenă, una de reptile - țestoasa de apă și două de pești - petroc și dunăriță.

Pentru a menține o stare de conservare bună speciilor protejate din arie, anul trecut am început un nou proiect prin care ne-am propus să elaborăm planul de management integrat al ariilor naturale protejate: Râul Putna, Rezervaţia Naturală Râpa Roşie – Dealu Morii, Rezervaţia Naturală Rezervaţia Algheanu şi Rezervaţia Naturală Pârâul Bozu.

Detalii despre proiect la următorul link: https://www.acdb.ro/proiecte/raul-putna

Sursa:Text informații+ fotografii:ACDB-contul de facebook


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.