Local

Apartamentul unui tânăr din Odobești transformat în bordel de către un ”pește” din Brăila

Ziarul de Vrancea
6 sep 2017 3696 vizualizări
Fotografie preluată de pe site-ul obiectivbr.ro
Fotografie preluată de pe site-ul obiectivbr.ro

Acesta a ținut acolo ”la produs”o  minoră  “agăţată”  prin facebook 

O nouă victimă a reţelelor de socializare RACOLATĂ PRIN FACEBOOK

 

Alin Constantin Paloşan, zis “Alin Mercenarul”, a fost pârât la poliţie de o minoră de 16 ani, care a practicat prostituţia în folosul individului mai mare cu 13 ani decât ea • stabilit fără forme legale în comuna Cazasu, Paloşan a “agăţat-o” pe minoră prin intermediul reţelei de socializare, apoi a convins-o să facă sex cu patru ciobani din localitate, tariful fiind de 50 de lei de persoană • în martie anul trecut, “Mercenarul” a cazat-o pe minora de 16 ani în apartamentul unui tânăr din Odobeşti, Vrancea, ai cărui părinţi erau plecaţi la muncă în străinătate • acolo, victima a fost obligată să se prostitueze, fiind salvată de un prieten de familie, care s-a dat drept client şi care a adus-o acasă • minora a fost lovită şi ameninţată: “Am făcut puşcărie în Anglia, nu vei scăpa de mine toată viaţa!” 

Minoră în vârstă de 16 ani transformată în “jucărie sexuală” de un individ mai mare cu 13 ani decât ea, poreclit “Alin Mercenarul”.

“Agăţată” prin reţeaua de socializare Facebook şi convinsă să plece de acasă, victima s-a lăsat prostită de un individ cu apucături de “peşte” care se visează “mercenar” şi care a “vândut-o” mai întâi unor ciobani din comuna Cazasu, iar mai apoi unor amatori de sex pe bani din localitatea Odobeşti, judeţul Vrancea, clienţii plătind sume modice - câte 50 de lei - pentru o partidă de amor. În martie anul trecut, minora a fost salvată şi adusă acasă, la Brăila, de un prieten de familie care s-a dat drept client, iar la scurt timp s-a adresat poliţiei. Culmea, în momentul în care a plecat de acasă, adolescenta i-a spus mamei că merge “la o colegă”. Recent, în presa naţională a fost prezentat cazul unei minore în vârstă de 12 ani, racolată tot prin reţelele de socailizare, care, îndemnată de iubitul ei, a încercat să-şi ucidă părinţii.

Alin Constantin Paloşan, zis “Alin Mercenarul”, zis “Tyson”, zis “Legionarul”, individul care a racolat-o pe minora de 16 ani, a fost anchetat şi trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism în formă continuată. Victima l-a acuzat, iniţial, pe “Mercenar” şi de lipsire de libertate, însă acuzaţia nu a stat în picioare. S-a stabilit că puştoaica nu a fost sechestrată, cu toate că a fost lovită şi ameninţată de proxenet. L-a urmat pur şi simplu orbeşte. În ciuda probelor ataşate la dosar, Paloşan “Mercenarul” neagă acuzaţiile aduse, spunând că a fost cu minora de câteva ori “la suc”, însă nu a făcut sex cu ea şi nici nu a obligat-o să practice prostituţia.

Ancheta desfăşurată sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila scoate la iveală detalii tulburătoare legate de drama minorei de 16 ani. Victima a declarat că, atunci când a refuzat să devină “obiect sexual”, Alin a ameninţat-o atât pe ea, cât şi pe frăţiorul ei mai mic, de numai 6 ani, afirmând că “a făcut puşcărie în Anglia, că poate face orice şi că nu va scăpa de el toată viaţa”. Procurorul de caz concluzionează:

“Prin binecunoscuta metodă de seducţie “lover boy”, inculpatul Paloşan Alin Constantin a abordat-o pe victima minoră C.E.V., reuşind să o determine să practice prostituţia, să-i înlesnească această activitate şi să obţină foloase patrimoniale pentru sine”.

 

Sex la stână pentru 50 de lei

Minora l-a cunoscut pe Alin Constantin Paloşan, zis “Alin Mercenarul”, zis “Tyson”, zis “Legionarul” - individ în vârstă de 29 de ani, fără loc de muncă şi cu 8 clase primare - în anul 2015, prin intermediul reţelei de socializare Facebook. În vara aceluiaşi an, cei doi au devenit amanţi şi au întreţinut relaţii sexuale la locuinţa inculpatului din comuna Cazasu. La scurt timp, amorezul i-a solicitat minorei să facă sex, contra-cost, cu alţi patru indivizi găsiţi de el în Cazasu. De frică, aceasta a acceptat. “Raporturile sexuale plătite au avut loc în locuinţa inculpatului din comuna Cazasu şi la diferite stâne din apropierea localităţii !), toţi clienţii fiind ciobani care îi plăteau lui Paloşan Alin Constantin câte 50 lei înainte de consumarea actului sexual. Privitor la aceste aspecte, minora C.E.V. a precizat că a acceptat să întreţină raporturi sexuale cu diferite persoane deoarece inculpatul i-a indus o stare de teamă”, precizează procurorul care a supravegheat cercetările în dosarul “Mercenarul”.

La scurtă vreme, proxenetul a plecat din ţară şi nu a mai păstrat legătura cu minora până în februarie 2016, când a contactat-o telefonic, cerându-i să meargă cu el la Galaţi, unde urma să locuiască împreună. Pentru că l-a refuzat, spun anchetatorii, Paloşan “a început să-i adreseze ameninţări cu acte de violenţă, atât la adresa ei, cât şi la adresa fratelui ei în vârstă de numai 6 ani, menţionând că el a făcut închisoare în Anglia, că poate face orice şi că nu va scăpa de el toată viaţa”.

Pe 9 martie acelaşi an, victima a cedat presiunilor exercitate de “peşte” şi a acceptat să-l urmeze, spunându-i mamei că merge să-şi viziteze o colegă de clasă. Minora s-a întâlnit cu “Mercenarul” în Brăila, apoi au plecat la Galaţi cu autoturismul condus de un prieten. Au stat în Galaţi patru zile, timp în care adolescenta a întreţinut relaţii sexuale cu trei indivizi, proxenetul încasând de pe urma ei suma de 150 lei.

“Pentru a o determina să practice prostituţia în favoarea lui, inculpatul i-a aplicat victimei o corecţie fizică, lovind-o cu piciorul în abdomen. În continuare, aceasta a fost condusă într-un apartament din oraşul Odobeşti, judeţul Vrancea, unde a fost constrânsă să practice prostituţia, aspect care s-a realizat până pe data de 20 martie 2016. În apartament se mai afla o tânără, S.A., despre care a aflat că este concubina inculpatului, iar în acest apartament ar fi fost închisă şi supravegheată permanent de către inculpat, fiind contrânsă, prin ameninţări, să întreţină relaţii sexuale cu opt clienţi, în diferite zile”, precizează acuzarea.

 

Salvată de un tulcean pasionat de câini agresivi, care s-a dat client

Potrivit declaraţiilor victimei, la un moment dat, cele două fete au plecat cu autoturismul unor clienţi în localitatea Râmnicu Sărat, unde au făcut sex cu mai mulţi indivizi. Totodată, pe timpul şederii la Odobeşti, proxenetul i-a spus victimei să-şi sune mama şi să-i dea asigurări că este bine şi că se află în vizită la o colegă de şcoală, ca să nu intre la bănuieli. Dar calvarul minorei transformată în “obiect sexual” avea să se termine curând.

În ziua de 20 martie 2016, la apartamentul din Odobeşti transformat în bordel s-a prezentat Cristian George P., din Tulcea, veche cunoştinţă de-a inculpatului dar şi prieten cu tatăl vitreg al minorei. Procurorul de caz precizează: “Sub pretextul că vrea să întreţină relaţii sexuale cu minora la un hotel, a plecat cu ea din locuinţă iar pe drum i-a spus că este un prieten al tatălui ei vitreg şi că o duce acasă, lucru pe care l-a şi făcut, conducând-o cu autoturismul personal până la locuinţa mamei sale”.

Pe 29 martie 2016, minora C.E.V. s-a prezentat la sediul IPJ Brăila şi l-a reclamat pe Alin Constantin Paloşan, afirmând că, prin constrângere şi ameninţare, a fost determinată să practice prostituţia atunci când s-a aflat într-un apartament din Odobeşti, judeţul Vrancea.

Anchetatorii spun că, pe parcursul anchetei penale, minora şi-a schimbat de mai multe ori declaraţiile, din pricina fricii pe care i-a insuflat-o proxenetul, dar şi datorită vârstei pe care o are. Iniţial, l-a reclamat pe “Mercenar” că ar fi sechestrat-o în apartament, însă ulterior a negat acest lucru. A negat şi că ar fi fost dusă în Galaţi, înainte să fie cazată în apartamentul din Odobeşti.

Audiat pe parcursul urmăririi penale, tatăl vitreg al minorei le-a spus anchetatorilor că-l cunoaşte pe inculpat de pe vremea când lucrau împreună la SC “Solotextil” SRL, în anul 2007. Pe Cristian George P. l-a cunoscut pe Facebook, pentru că împărtăşeau aceeaşi pasiune: câinii agresivi. La un moment dat, brăileanul i-a trimis lui Cristian un film în care apăreau câinele său de rasă şi minora C.E.V., jucându-se cu animalul. Tulceanul a recunoscut-o şi i-a spus brăileanului că “a văzut această fată la Focşani, la o familie de romi şi că a recuperat-o, urmând să o aducă acasă în ziua următoare, întrucât părea a fi traumatizată”.

Când tatăl vitreg l-a întrebat cine a luat-o pe minoră şi ce s-a întâmplat cu ea, Cristian i-a spus să nu mai insisite, pentru că “problema a fost rezolvată”. De altfel, din corespondenţa electronică purtată între cei doi rezultă faptul că tulceanul ar fi fost indignat de faptul că victima a fost dusă la poliţie ca să-l reclame pe “Alin Mercenarul”: “Am înţeles că vrei să meargă la “gardă” aia mică, să dea o declaraţie. Tu gândeşte-te bine ce faci... că îmi faci ceartă cu ţiganii din Galaţi!”, i-a spus Cristian P. brăileanului.

 

“Alin Mercenarul” neagă acuzaţiile

Cristian George P. nu a putut fi audiat pentru că este plecat în Anglia, unde are  serviciu stabil. În mai a.c., martorul a contactat IPJ Brăila, explicându-le poliţiştilor că nu se poate întoarce în ţară până la sfârşitul acestui an. Bărbatul a ţinut să precizeze că, într-adevăr, el a fost cel care a adus-o pe minoră la Brăila, pentru că îl cunoştea pe tatăl ei vitreg.

Cât despre individul cunoscut pe Facebook drept “Alin Mercenarul”, acesta a declarat sus şi tare că este nevinovat.

“Inculpatul Paloşan Alin Constantin a negat săvârşirea faptei, arătând că a cunoscut-o pe numita C.E.V. în perioada februarie - martie 2016, prin intermediul unor prieteni comuni, şi că aceasta i-ar fi spus că este majoră. Relaţia sa cu partea vătămată s-a limitat doar la o simplă prietenie, respectiv au ieşit de câteva ori în oraş “la un suc” dar nu a întreţinut niciodată relaţii sexuale cu ea şi nu a dus-o vreodată la locuinţa sa din localitatea Cazasu. Inculpatul a negat, totodată, că i-ar cunoaşte pe martorii P. Cristian George (cel care adus-o pe minoră acasă - n.r.), B. Cosmin Ionel (tânărul din Odobeşti în apartamentul căruia s-a prostituat minora şi ai cărui părinţi sunt plecaţi în străinătate - n.r.) sau S.A., precum şi faptul că ar fi constrâns-o pe minoră să practice prostituţia în beneficiul său”, precizează reprezentantul PJ Brăila.

Poliţiştii au audiat mai mulţi clienţi de-ai minorei de 16 ani obligată să se prostitueze, care au confirmat că au făcut sex cu ea, ba şi cu cealaltă tânără găzduită la Odobeşti, S.A., contra sumei de 50 lei - bani care intrau în buzunarul lui Alin Constantin Paloşan. S.A. a negat că ar fi practicat prostituţia pentru “Mercenarul”, fie de frică, fie din pricina faptul că a continuat să practice “cea mai veche meserie din lume”. Anchetatorii spun că Paloşan ar fi încercat să o racoleze pe o a treia fată, C.E.M., care însă a refuzat să se prostitueze.

După finalizarea anchetei penale, procurorii brăileani au dispus clasarea cauzei în ceea ce priveşte acuzaţia de lipsire de libertate în mod ilegal (art. 205 Cod penal) şi trimiterea în judecată a lui Alin Constantin Paloşan, zis “Alin Mercenarul”, zis “Tyson”, domiciliat în oraşul Odobeşti, judeţul Vrancea şi stabilit fără forme legale în comuna Cazasu, anchetat pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism în formă continuată.  

 

Pedeapsă blândă pentru că a “agăţat” o minoră de 13 ani pe Facebook şi a filmat-o când îi făcea sex oral

Recent, o altă victimă a reţelelor de socializare, elevă în clasa a VII-a la o şcoală brăileană, a fost umilită şi filmată în ipostaze porno, iar imaginile deocheate au fost trimise familiei. Autorul fărădelegilor, originar din Galaţi, a primit o pedeapsă simbolică.

Gheorghe-Amar Tocilă, în vârstă de 22 de ani, student la Facultatea de calculatoare, automatică, inginerie electrică Galaţi, a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru săvârşirea a trei infracţiuni: act sexual cu un minor, pornografie infantilă prin sisteme informatice şi ultraj contra bunelor moravuri. Studentul-porno a recunoscut acuzaţiile şi a renunţat la proces ca să i se reducă din pedeapsă, după ce a filmat-o pe minoră când îi făcea sex oral în Grădina Mare şi a postat filmuleţele pe un site porno.

Prin aceeaşi sentinţă penală, Tocilă a fost obligat să plătească fetei pe care a amăgit-o cu promisiuni şi a filmat-o făcând sex, suma de 20.000 lei, cu titlu de daune morale. Infractorul a fost obligat să presteze 100 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, sub coordonarea Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Galaţi. Conform propriilor declaraţii, în toamna anului 2015, minora în vârstă de 13 ani, din Brăila - pe care gălăţeanul a “agăţat-o” pe Facebook - a acceptat să fie filmată în ipostaze porno “de frică să nu fie bătută, drogată sau să fie răpită şi dusă în străinătate, la prostituţie”. Ulterior, când victima a încercat să scape de individ, acesta a ameninţat-o şi le-a trimis poze deocheate rudelor.


Articol preluat de pe site-ul obiectivbr.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.