Local

Ambasadorul Marii Britanii la București a sosit la Focșani pentru a doua oară

Alexandra TĂTARU
8 sep 2017 947 vizualizări

La invitația Primăriei Focșani și a lui Bernard Cheere, organizatorul  Focșani Blues Festival, Excelența Sa Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummel , a venit la Focșani pentru a doua oară de când și-a început serviciul diplomatic în România.

 

 

După o vizită oficială la Primăria Focșani și câteva discuții cu edilul șef, Cristi Valentin Misăilă, Excelența Sa Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummel, a susținut o conferință de presă la sediul instituției administrative prin care și-a exprimat bucuria de a fi prezent în aceste zile de sărbătoare pentru focșăneni. Diplomatul a vorbit jurnaliștilor în limba română și chiar a dovedit că știe multe detalii despre istoria orașului de pe Milcov. “Am fost aici pe 24 ianuarie 2016, am răspuns invitaţiei domnului Alecsandri, care spunea «Vin la Milcov cu grăbire» şi am dansat Hora Unirii. A fost o experienţă foarte plăcută. Este un oraş foarte istoric, oraş de frontieră între Moldova şi Valahia, între interesele Imperiului Rus, Imperiului Otoman. Știu chiar că documentele amintesc și de prezența unui viceconsul, reprezentant diplomatic la Focșani în anul 1860”, a spus Paul Brummell. Ambasadorul a mai dezvăluit faptul că, înainte să vină în România, a studiat limba noastră la Academia Diplomatică de Externe, apoi a urmat câteva cursuri de aprofundare, la Iaşi. ”Am fost 11 săptămâni la Iaşi, la şcoală şi am locuit cu o familie din România cu care am vorbit numai româneşte", a spus ambasadorul Paul Brummell la Focşani.

Ambasadorul intermediază înfrățirea municipiului Focşani cu un oraș din Marea Britanie

Primarul municipiului Focșani a declarat că a avut câteva discuții constructive cu ambasadorul Paul Brummel, mai ales în vederea unei înfrățiri cu un oraș din Regatul Unit, astfel încât să se facă un schimb de experiență în urma căreia comunitatea noastră să se dezvolte. Paul Brummel nu a specificat exact orașul care s-ar putea înfrăți cu Focșani, dar speră că vor fi multe idei în acest sens, mai ales că în Marea Britanie există o comunitate de focșăneni care ar putea face sugestii. “Construim şi vrem să dezvoltăm un parteneriat de prietenie cu România, inclusiv cu Focşani şi judeţul Vrancea. Sunt foarte mulţi vrânceni şi focşăneni care studiază, care lucrează în Marea Britanie şi vrem să dezvoltăm schimburile comerciale şi de investiţii. Investitorii vin în continuare România. În medie, 17 firme cu capital britanic sunt deschise în fiecare lună în România. Cred că este bine să vină investitorii, pentru că aveţi o forţă de muncă foarte bine calificată, cu vorbitori de limbă engleză, costurile cu forţa de muncă sunt mai mici decât în alte ţări ale Uniunii Europene. De asemenea, aveţi foarte multe avantaje în ce priveşte industria IT, iar aşezarea geografică este foarte interesantă. Infrastructura poate să fie mai bună, este o problemă în general pentru regiunea Moldova. Corupţia în România este o problemă, dar aplaud faptul că România a făcut foarte mult în anii trecuţi pentru a combate corupţiei. Aveţi o organizaţie pe nume DNA foarte tare, care face lucruri foarte, foarte bune”, a spus ambasadorul Marii Britanii. Până la începerea Festivalului de Blues, primarul Misăilă l-a însoțit pe oaspete într-un tur de oraș și, pentru că vinurile din Vrancea sunt recunoscute și în Marea Britanie, Excelența Sa a participat și la o degustare de vinuri organizată de o companie locală. (A. TĂTARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.