Local

Consilierul județean Vasile Alexe: „Există o complicitate între vechea și actuala administrație județeană sau cineva este protejat”

Ziarul de Vrancea
12 aug 2022 2541 vizualizări

După apariția în libertatea.ro a articolului DOCUMENTE. Doi șefi ai Consiliului Județean Vrancea s-au lăudat, unul după altul, cu construirea unui pod, deși nu aveau avizele obligatorii. Podul s-a prăbușit, consilierul județean din partea USR Vasile Alexe a transmis pe Facebook concluziile sale referitoare la acest subiect.

„Deunăzi, a apărut în presa națională un amplu articol legat de nereguli în implementarea proiectului de reabilitare a podului de la Vadu Roșca.

Conform anchetei jurnalistice, lucrările de reabilitare ar fi început fără a fi obținute toate avizele necesare de la instituțiile statului. Apar controverse legate și de data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, ba august 2020 - așa cum se arăta într-un comunicat al CJ Vrancea de la acea dată, ba februarie 2022 - așa cum precizează președintele actual al CJ Vrancea în articolul de presă.

Acum, că lucrările au început cu mult înainte de februarie 2022 știu și eu din relatarea unui locuitor al satului Vadu Roșca, care mi-a relatat un dialog pe care l-a purtat la acea vreme cu muncitorii care activau în zonă și despre care nu avea o impresie tocmai bună. Dialogul l-am relatat pe larg președintelui actual al CJ Vrancea. Cuvintele folosite sunt vulgare și nu le pot reproduce aici.

Ce m-a deranjat pe mine cel mai mult a fost mesajul public transmis imediat dupa eveniment de către președintele actual al CJ Vrancea, conform căruia precipitațiile abundente ar fi cauza căderii podului.

În condițiile în care se efectuează o expertiză care să stabilească cauzele dărâmarii podului, este profund nedeontologic să faci astfel de afirmații, numai dacă nu există un motiv, acela de a da direcția concluziilor expertizei și drept urmare protejare de o eventuală vinovăție a constructorului.

Așa nu se „dezvoltă Vrancea" d-le Președinte actual.

Revenind la articolul din presă se impun a fi date răspunsuri la două întrebări:

- dacă vechea administrație psd-alde avea ca „modus operandi" efectuarea de lucrări fără autorizații și avize necesare?

- dacă există vreo complicitate între vechea administrație și actuala conducere a CJ Vrancea?

Raspunsul meu: DA X 2.

De ce am ajuns la această concluzie, vă răspund printr-un exemplu concludent.

În anul 2019, an electoral pentru alegerea președintelui României, CJ Vrancea executa lucrări de întreținere pe DJ 204 G în baza unui contract privind executarea unor lucrări de întreținere pe timp de vară pe drumuri județene. Cu puțin timp înainte de alegeri, fără a exista vreo hotărâre de consiliu județean, proiect tehnic, autorizație ori avize, CJ Vrancea sub administrarea psd-alde purcede la modernizarea unei porțiuni din DJ 204G situat în intravilanul comunei Suraia, cuprinsă între intersecția cu str. Lanuri și limita de intravilan la ieșirea spre Boțârlău, cca 600-700 de metri, aplicând un strat de covor astfaltic. Nu vă gândiți că a ieșit nu știu ce modernizare. Nu. Starea actuală a drumului e deplorabilă. Cantitatea de bitum care în mod normal trebuia folosită pentru reparații de întreținere a porțiunilor de drum asfaltat a fost irosită.

De aici și concluzia că fosta administrație psd-alde obișnuia să execute lucrări fără a deține toate avizele necesare și, în cazul prezentat de mine, fără a exista vreun proiect tehnic.

Situația mai sus prezentată este cunoscută de președintele actual al CJ Vrancea care, în loc să dispună un audit/verificare cu privire la modul de executare a lucrării respective și în definitiv la cheltuirea banului public, a „pus batista pe țambal".

Concluzia este că da, există o complicitate între vechea și actuala administrație județeană sau cineva este protejat.

De aici si urmatoarea intrebare: cine este protejat?

Din documentația citită de mine, în acea perioadă fostul președinte de consiliu județean avea deplasări dese și sarcina semnării documentelor era în competența vicepreședinților. Dacă era dispusă o verificare/audit concluziile acesteia indicau clar dacă au existat nereguli, cine se face vinovat și măsurile care se impun a fi luate. În lipsa acestui audit/verificare s-a trecut totul la „pierderi".

PS: Maine 11 august Consiliul Judetean este convocat în ședință ordinară. Pe ordinea de zi și proiectul de hotărâre inițiat de președintele CJ Vrancea privind "Încadrarea Centrului Cultural Vrancea ca instituție de spectacole de proiecte".

Bănuiesc că pica mănușa în perspectiva anului electoral 2024 și conducerii Centrului Cultural.”-Vasile Alexe


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.