Local

Aleile Grădinii Publice vor fi acoperite cu pavele

Ionel Sclavone
14 mar 2018 2331 vizualizări

Municipalitatea intenționează să acopere și aleile din Grădina Publică cu pavele ieftine din ciment. În acest sens, Direcția de Dezvoltare Servicii Publice a angajat Europroiect SRL, firma familiei fostului deputat PNL Nini Săpunaru, să elaboreze documentația tehnică necesară.

Aleile din Grădina Publică au fost refăcute prin proiectul de reabilitare a Pieței Unirii, finanțat din fonduri europene și au fost date în folosință în urmă cu aproximativ cinci ani. La momentul respectiv, asfaltul deteriorat a fost decapat iar în locul acestuia primăria a pus un strat de pietricele de mozaic de proastă calitate. Cu timpul, din cauza intemperiilor, mozaicul s-a cimentat iar aleile au devenit aproape impracticabile.

După ce vreme de cinci ani Municipalitatea nu a mișcat un deget, spre iritarea focșănenilor, acum Direcția de Dezvoltare dorește să schimbe soluția tehnică inițială și să înlocuiască mozaicul pietrificat cu pavele. Astfel, aleile vor fi acoperite cu pavele groase de 6 centimetri, mărginite de borduri.

Lucrările vor fi executate în baza proiectului tehnic și a studiilor topografice și geotehnice care urmează să fie întocmite de firma familiei Săpunaru. Pentru aceste documentații, Europroiect va încasa aproximativ 6.665 de lei plus TVA.

Grădina Publică, inclusiv aleile, a fost reabilitată din fonduri europene prin proiectul „Recalificare urbană perimetru istoric Piaţa Unirii şi Grădina Publică Focşani", depus de Consiliul Local Focşani, având o valoare de 7.915.889 euro fără TVA. Proiectul prevedea reamenajarea Pieței Unirii, a Grădinii Publice, lucrări de consolidare la Ateneul Popular, reabilitarea Cinematografului Balada și construirea unor spații comerciale.

Dacă pe schițe totul arăta minunat, în realitate, proiectul implementat de Primăria Focșani a fost un eșec total. Lucrările au înregistrat întârzieri foarte mari și au fost de foarte proaste. În locul materialelor  de calitate superioară propuse inițial de arhitectul care a proiectat ansamblul, au fost folosite altele, ieftine și de calitate inferioară, aduse din China.

Iar acest lucru s-a văzut imediat după inaugurarea oficială, când pavajul din Piața Unirii s-a spart ori s-a desprins, aleiile din Grădina Publică s-au transformat în drumuri de țară mocirloase iar în spațiile comerciale a început să se infiltreze apa pluvială.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.