Local

Afaceri în vreme de pandemie: CJ Vrancea închiriază o aplicație de videoconferințe, deși are un sistem de 200.000 de euro

Ionel Sclavone
8 mai 2020 2621 vizualizări

Consiliul Județean condus de Marian Oprișan închiriază o aplicatie pentru videoconferințe, în condițiile în care a plătit aproape 200.000 de euro pe un sistem de conferințe care conține și un asemenea modul. Întâmplător, firma de la care este închiriată aplicația face parte din același grup de la care a fost cumpărat și sistemul de conferințe.

Consiliul Județean plătește 16.099,8 lei plus TVA pentru închirierea, vreme de 12 luni, a unei aplicații de videoconferință ZOOM (maxim 5 hosturi), 5 licențe ZOOM și sistem convertor semnal audio-video analogic către semnal digital, AV bridge și integrare cu sistem existent.

Firma de la care a fost închiriată aplicația este GBC Exim SRL din București, aceeași de la care, în urmă cu doi ani, instituția condusă de Marian Oprișan a achiziționat un sistem de conferințe audio-video, pentru care a plătit 710.895 lei, sumă la care se adaugă TVA. Chiria pe care o achită pe o lună este de 1.341,65 lei plus TVA, aproximativ 350 de dolari (TVA inclus).

Pe website-ul ZOOM, prețul pentru dreptul de folosință a unei aplicații de tipul celei solicitate de Consiliul Județean este de 62,46 dolari pe lună, adică 1.149,50 dolari pe an.

În aceste condiții, diferența de preț, de aproape 287 de dolari pe lună, reprezintă, probabil, chiria pentru convertorul de semnal audio-video.

Interesant este că sistemul pentru care Consiliul Județean a plătit aproape 200.000 de euro în urmă cu doi ani are un modul de videoconferință care suportă funcția dual monitor pentru conferințe dinamice și prezentări, certificat și licențiat pentru interoperabilitate Skype for Business și Office 365 sau CISCO.

Or, dacă deține un asemenea sistem de videoconferințe, se pune întrebarea: de ce Consiliul Județean Vrancea nu folosește aplicațiile pentru care este configurat și preferă să plătească bani în plus, unui intermediar, pentru o altă aplicație?

Tichie de mărgăritar la Consiliul Județean

În 2018, Consiliul Județean a achiziționat un sistem integrat audio-video pentru conferință, cu vot electronic. Conform cerințelor din caietul de sarcini, sistemul este dotat cu 50 de unități delegate și o unitate președinte care sunt conectate între ele, un procesor de automatizare cu touchpanel pentru conducătorul ședinței, display multiplu cu afișare, sistem de videoconferință, sonorizare ambientală și camere video de transmisie live streaming ce permit urmărirea automată a vorbitorilor.

Echipamentul a venit dotat și cu un modul de videoconferință care trebuie să suporte funcția dual monitor pentru conferințe dinamice și prezentări, partajarea documentelor și fișierelor și editarea conținutului în timp real.

Acest sistem a fost utilizat și la ultimele ședințe de consiliu județean care s-au desfășurat în sistem de videoconferință din cauza restricțiilor impuse pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Furnizorul a introdus butonul de chelner în restaurante

Furnizorul de la care s-a făcut achiziția este o firmă din București, Proiector 24 Trading SRL, administrată de Laura Boboc, care operează sub umbrela GBC Exim.

GBC Exim este condusă de George Boboc, care deține funcția de manager general. Acesta a căpătat notorietate după ce a introdus în restaurantele românești „butonul de chelner“, un dispozitiv wireless format dintr-un receptor deținut de chelner și mai multe butoane-emițător ce pot fi acţionate de clienţi.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.