Local

Achiziție-mamut de rechizite la DGASPC Vrancea. Suma uriașă pe care vrea s-o cheltuie directoarea Nicolaș

Ionel Sclavone
29 mai 2020 3959 vizualizări

În vreme ce Marian Oprișan, în calitate de președinte al Consiliului Județean Vrancea, se plânge de subfinanțarea serviciilor de asistență socială și cere ajutor din partea Guvernului, la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) aflată în subordinea instituției condusă de baron este dezmăț pe bani publici. Instituția condusă de soția primarului PSD de Odobești, Daniel Nicolaș, pune la cale o licitație imensă prin care urmează să fie cumpărate mii de topuri de hârtie, pixuri, creioane, dosare, agrafe de birou pentru o valoare totală care ar putea ajunge la peste 90.000 de euro.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), din subordinea Consiliului Județean Vrancea a inițiat o achiziție mamut de hârtie de copiator și rechizite de birou, a cărei valoare totală poate ajunge la peste 90.000 de euro. Este vorba de un acord cadru care se va derula pe o perioadă de doi ani a cărui valoare este cuprinsă între un minim de 175.336 de lei plus TVA și un maxim de 367.462 de lei plus TVA.

Achiziția a fost împărțită în două loturi. Primul, care a fost intitulat „Achiziție publică de diverse mașini, echipamente și accesorii de birou”, presupune organizarea unei licitații pentru o cantitate impresionantă de rechizite de birou precum agrafe, creioane, pixuri, dosare PVC, tăvițe, folii, foarfeci, hârtie ambalat etc. pentru care DGASPC intenționează să plătească până la 242.462 de lei plus TVA.

Cel de-al doilea lot, intitulat „Hârtie pentru fotocopiatoare și xerografică”, are în vedere organizarea unei proceduri de achiziție pentru o cantitate de până la 10.000 de topuri A4, 40 de topuri A3 și alte 220 de topuri de hârtie de scris. Valoarea totală a întregii cantități de hârtie va ajunge până la 125.000 de lei plus TVA.

Potrivit documentației de achiziție, întreaga cantitate de rechizite ar fi destinată atât DGASPC cât și tuturor centrelor și instituțiilor subordonate, pentru o perioadă de doi ani.

Plata produselor se va face din bugetul DGASPC, aprobat pe anul  2020, în funcţie de deschiderea creditelor bugetare cu această destinaţie.

Oprișan nu mai poate de mila copiilor și bătrânilor

În urmă cu doar o lună, pe 3 aprilie, Marian Oprișan, în calitatea sa de președinte al Consiliului Județean și al UNCJR se plângea că direcțiile de asistență socială nu au fonduri suficiente pentru asigurarea funcționării în această perioadă, iar consiliile județene nu dispun de resurse suficiente pentru a le suplimenta bugetele.

„(...) La acest moment toate Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) sunt obligate sa asigure continuitatea acordării de servicii sociale de tip rezidențial și familial, destinate copilului, persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilități și victimelor violenței domestice, cu implicarea tuturor resurselor umane și materiale existente (medicamente, hrană, materiale de igienă și dezinfectanți) in scopul asigurării nevoilor individuale și protecției beneficiarilor, iar consiliile judetene nu au resursele financiare necesare, ca urmare a subfinantării serviciilor sociale”, spunea Marian Oprișan într-un comunicat de presă.  


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.