Local

Ieri a plouat cu bani pentru infrastructura

Mihai Boicu
28 nov 2006 948 vizualizări
Consiliul Judetean a primit cea mai mare suma de bani alocata pentru recontructia judetului

Intr-o sedinta de indata, care a durat numai cinci minute, in Consiliul Judetean Vrancea s-a aprobat ieri cea mai mare suma care a venit in judet pentru repararea infrastructurii distrusa de inundatii: 86 milioane RON, adica 860 miliarde lei vechi. Banii au venit din suma alocata tarii noastre din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene, care se ridica la 71 milioane de euro.

"Consiliului Judetean Vrancea, in calitate de beneficiar final, i s-a repartizat suma de 86.000.000 lei, in vederea decontarii cheltuielilor legate de inlaturarea efectelor calamitatilor naturale roduse de cel de-al doilea val de inundatii din iulie-august 2005", se arata in referatul proiectului de hotarire aprobat ieri. Pina acum, CJ a primit de la Guvern aproximativ 64 milioane RON, ceea ce ridica la 150 milioane RON sumele repartizate pentru refacerea infrastructurii. Din banii veniti din Fondul de Solidaritate, Vrancea a

primit deja 15,685 de milioane RON pe 23 noiembrie, astfel incit se impunea organizarea urgenta a unei sedinte pentru aprobarea sumelor. La sedinta de indata de ieri au participat 28 de consilieri din 33. Lucrarile au fost conduse de vicepresedintele Mircea Diaconu, in absenta presedintelui Marian Oprisan. Pina acum, baronul a cerut pe toate caile ca Guvernul sa aloce pentru repararea infrastructurii din judetul nostru suma de 330 milioane RON. Presedintele CJ a sustinut permanent ca reconstructia judetului costa peste 300 milioane de RON, iar ultima cifra avansata a fost de peste 400 de milioane RON. Desi Corpul de Control al Guvernului l-a acuzat anul trecut pe Marian Oprisan de deturnare de fonduri pentru ca a contractat lucrari de 250 de milioane RON, mult mai mult decit suma destinata refacerii infrastructurii alocata de Guvern pina atunci, raportul de control nu a avut nici o finalitate si se pare ca nici nu va avea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.