Local

Cladirea fostei Prefecturi a ajuns in instanta

Cristi Irimia
28 nov 2006 827 vizualizări
Oprisan vrea acordul Ministerului Culturii prin metoda "aprobarii tacite"

Consiliul Judetean Vrancea si Ministerul Culturii si Cultelor, prin Directia pentru Cultura si Culte Vrancea, se vor afla astazi fata in fata, la Tribunalul Vrancea. Magistratul Silva Duta are de judecat actiunea formulata de CJ, prin care institutia condusa de Marian Oprisan solicita ca instanta sa constate aprobarea tacita avizului in legatura cu cedarea cladirii fostei Prefecturi catre Parchetul de pe linga Tribunalul Vrancea. Pe 30 octombrie, in sedinta ordinara a CJ, majoritatea PSD a votat pentru proiectul care prevedea noua destinatie a "Palatului Culturii". Impotriva acestei decizii s-au raliat scriitorii vrinceni, in frunte cu Paraschiv Usturoiu, seful Culturii vrincene. Ulterior, Prefectura a dat aviz de nelegalitate hotaririi, considerind ca CJ n-a avut avizul Ministerului Culturii si Cultelor. Marian Oprisan a sustinut ca acesta a "sosit" ca urmare a unei "proceduri tacite", in sensul ca MCC n-a raspuns in termen de 30 de zile solicitarii in cauza. Usturoiu a replicat spunind ca avem de- a face cu un monument istoric din categoria A si ca nu de pe plan local se putea obtine avizul, astfel ca solicitarea CJ este nefondata. "Ei nu s-au adresat direct MCC, ci la noi. Insa competenta apartine de minister, la Bucuresti. Le-am transmis celor de la CJ sa se adreseze la Bucuresti. N-au facut-o si acum incearca sa obtina ceva prin intermediul Tribunalului. Au mintit cind au spus ca nu e refacuta cladirea. In proportie de 85% este consolidata. De altfel, pe 2 decembrie scriitorii vor protesta pe scarile ei!", a spus ieri Paraschiv Usturoiu. Astazi este primul termen al procesului, Directia pentru Cultura urmind a cere

conexarea dosarului cu cel in care CJ a atacat avizul denelegalitate al Prefecturii in acest caz. Un lucru important este faptul ca aici s-a cerut stramutarea procesului, Inalta Curte de Casatie si Justitie urmind a decide pe 10 februarie intr-un sens sau altul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.