Local

A venit din Italia la Nănești să-i ia gâtul nevestei

Dan Chiriac
21 nov 2006 2682 vizualizări

O femeie din comuna Nănești a fost omorâtă ieri cu cutițul de soțul său, sub ochii copilului lor în vârstă de șase ani. Bărbatul a venit din Italia în urmă cu o săptămână. Soții Mirica erau oameni liniștiți, care munceau din greu să-și refacă locuința distrusă de inundații.

O crimă oribilă a îngrozit ieri comuna Nănești și a lăsat marcat pe viață un copil de șase ani, care a văzut cu ochii săi cum tatăl lui i-a tăiat cu sânge rece gâtul mamei sale. Vasile Mirică, 39 ani, a omorât-o pe soția sa, Dumitra, 29 ani, ieri, la ora 10.00, chiar în fața copilului. Îngrozit, micuțul a ieșit pe uliță și a început să strige după ajutor, însă a fost prea târziu pentru mama sa. Ucigașul a plecat apoi în sat, iar pe drum s-a întâlnit cu o mașina a Poliției. Polițiștii nu știu deocamdată care a fost mobilul crimei, mai ales că bărbatul nu a dat nici un fel de explicație ieri. Localnicii nu-și pot explica tragedia produsă, deoarece îi știau pe cei doi soți drept oameni liniștiți, care nu provocau scandaluri și care lucrau din greu să-și refacă casa distrusă de inundațiile de anul trecut.

Vasile Mirica muncea de cinci ani de zile în Italia și a venit acasă în urmă cu o săptămână, deși nu-și programase această vizită.După spusele vecinilor, bărbatul venea de regulă acasă de Paști și de Crăciun pentru a-și petrece sărbătorile cu copiii.Deocamdată, anchetatorii nu au putut stabili cu exactitate ce s-a întâmplat în camera în care locuiau soții Mirica și cei doi copii ai lor, Cristina, 11 ani  și Marian, în vârstă de 6 ani. Rămași fără casă în urma inundațiilor din vara anului trecut, cei patru stăteau într-o singură cameră, până la terminarea noii case, ridicată în aceeași curte.

Ieri dimineață, după orele 10:00, vecinii au fost alertați de strigătele de ajutor ale lui Marian Mirica( n.r. copilul soților Mirică), care a ieșit pe ulița satului și a început să strige ca din gură de șarpe: "Aoleu, o omoară pe mama!". "Am ieșit mai mulți să vedem ce se întâmplă. Băiețelul era îngrozit și țipa că mama sa va fi omorâtă. S-au auzit strigate de ajutor și din partea femeii, dar nu am putut face nimic. După aia, bărbatul a luat-o pe ulițele satului, cred că a vrut să se predea la poliție, dar s-a întâlnit pe drum cu mațina poliției", ne-a spus Maria Ciobanuvecina familiei Mirică.Fata soților Mirică, Cristina, nu a fost de față la crima comisă de tatăl său, întrucât la acea oră fatidică era la școală.

 

Lovită de mai multe ori cu cutițul

La fața locului a sosit în timp record o echipă complexă formată din polițiști de la IJP Vrancea, condusă de procurorul criminalist Atilla Santa, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Judetean Vrancea. După examinarea cadavrului de către medicii de la Serviciului de Medicină Legală s-a stabilit cu exactitate că a fost vorba de o crimă. "Femeia a fost omorâtă cu multiple lovituri de cuțit aplicate în zona gâtului și a pieptului. Deocamdată, nu cunoaștem motivul pentru care soțul sau a înjunghiat-o", a spus procurorul Atilla Santa.

Vasile Mirica a fost condus la sediul postului de poliție, unde a fost audiat timp de mai multe ore. Pentru a afla mobilul faptei, dar și pentru conturarea portretului psihologic, la fața locului a venit și pshihologul de la IJP Vrancea. Cu toate acestea, Vasile Mirică nu a putut explica în fața anchetatorilor gestul său și a spus că nici el nu-și dă seama ce a fost în mintea sa în acel moment.Criminalul a fost reținut pe baza de ordonanță pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat și urmeaza a fi prezentat azi judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

Se pare că a fost gelozie

Motivul care l-a determinat pe Vasile Mirică să-și omoare cu asemenea cruzime soția în fața copilului lor de șase ani rămâne, deocamdată, un mister. Nimeni nu îl vorbește de rău pe criminal, fiind cunoscut ca un om care își vedea liniștit de treburile sale."Un om muncitor, plecat de cinci ani în Italia  și care muncea să-și refacă casa după inundațiile de anul trecut. Nu făcea scandal, nu consuma alcool, a crescut doi copii și acum nu-mi pot imagina ce a fost în capul său. Cine știe ce o fi fost în familia lui", ne-a spus primarul comunei Nănești, Neagu Stoica.

Dumitra Mirică urma să plece alături de soțul său în Italia, imediat după ce termina reconstrucția casei. "A mai fost plecată în Italia vreo jumătate de an, dar a venit înapoi acasă ca să aibă grijă de copii și pentru a reconstrui casa, că anul trecut la noi apa a fost de peste doi metri.Nu știu de ce a venit acum în țară, pentru că trebuia să se ăîntoarcă de Craciun", ne-a spus un alt vecin, Grigore Ichim. Repezeala cu care Vasile Mirica a venit în țară i-a făcut pe unii vecini să creadă că acesta ar fi fost gelos din cauza unor zvonuri răutacioase care au ajuns la urechile sale. O altă ipoteză luată în calcul este aceea că ucigașul ar fi avut o crizăa în momentul în care și-a omorât soția.De altfel, acesta va fi supus unei expertize psihiatrice pentru a se vedea dacă era în toate mințile când și-a omorât nevasta.Deocamdată, cei doi copii au rămas în grija rudelor și a vecinilor, care se vor ocupa și de înmormântarea victimei.(Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.