Local

A incetat protestul avocatilor

Cristi Irimia
13 oct 2006 732 vizualizări
Ieri seara, Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a decis sa renunte la protestul concretizat prin neprezentarea in procese.

Acest lucru vine dupa ce prim-procurorul Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie a anuntat ca a delegat un procuror care se va ocupa de un dosar privind practicarea fara drept a unei profesii, in ceea ce-l priveste pe Pompiliu Bota, liderul baroului paralel. Acest dosar a fost inregistrat in ianuarie 2004 si pina pe 3 octombrie 2006 procurorii n-au finalizat ancheta in ceea ce-l priveste pe Bota.

Calin Zamfirescu, presedintele Uniunii Avocatilor din Romania, a declarat ca s-a tergiversat prea mult ancheta procurorilor in ceea ce priveste avocatura clandestina, dar ca s-a decis incetarea protestului pentru ca s-au primit semnale pozitive de la institutiile statului. In ceea ce priveste situatia din Vrancea, nu au existat situatii de inculpati eliberati datorita lipsei aparatorilor din procese, tocmai pentru ca baroul condus de decanul Ticu Burca a hotarit sa se prezinte la spetele in care se discuta instituirea sau mentinerea masurii arestarii preventive.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.