Local

Jurnalistii din Penitenciarul Focsani

Valentin Muscă
9 oct 2006 1432 vizualizări
Daca orase precum Marasesti, Panciu sau Adjud nu au periodice, detinutii de la Mîndresti scot trei reviste lunar

Dincolo de activitatea obligatorie a lumii carcerale, detinutii de la Mindresti au si reale calitati artistice si jurnalistice. în timp ce unii au pictat paraclisul Penitenciarului, iar altii au realizat in lemn catapeteazma bisericii studentilor Academiei de Informatii din Bucuresti, o buna parte dintre detinuti participa la redactarea a trei reviste, care apar luna de luna. "Povestea revistelor scrise de detinuti a inceput acum mai bine de un deceniu. Prima revista este «Revista noastra», care a primit acum citiva ani locul I pe tara la concursul national al revistelor din penitenciare. Coordonatorii publicatiei sint inspector Gabriela Dospinoiu - psiholog si agent sef Costica Mustata - educator. S-a adaugat apoi publicatia «Nomadica», scrisa de romi pentru romi, care prezinta problemele acestei etnii. Cei care se ocupa de bunul mers al revistei sint inspector principal Felicia Ionescu - asistent social si agent sef Simion Bors- educator. întrucit in penitenciar exista in mod constant aproximativ 20 de femei, acestea au posibilitatea sa se exprime si o fac din plin in revista «Cu gind si suflet», coordonata de inspector principal Floarea Calota si agent principal Catalin Gaucan", ne-a spus Dan Slavoiu, purtatorul de cuvint al Penitenciarului de Maxima Siguranta Focsani. Aceste activitati se adauga altor 20 de programe socio-educative pe care cele 11 persoane calificate din cadrul Serviciului de Reintegrare Sociala, condus de psiholog Iulia Giurgea, le desfasoara in colaborare cu institutii din judet. în ciuda supraaglomerarii din Penitenciar, care este o problema nationala, activitatile sportive, educative, culturale si religioase au facut ca pina in prezent la Penitenciarul din Focsani sa nu existe revolte sau alte manifestari simptomatice supraaglomerarii. Mai adaugam doar ca Biblioteca Penitenciarului din Focsani cuprinde peste 2.500 de carti si are mai multi cititori decit multe biblioteci din mediul rural, pe unde nu mai paseste nimeni. Din acest punct de vedere, responsabilii Clubului Detinutilor au tinut sa multumeasca conducerii Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" din Focsani, pentru colaborarea strinsa pe care au avut-o.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.