Local

Tinerii vrinceni vor sa-si sigileze AMR-ul

Dan Chiriac
7 oct 2006 966 vizualizări
Odata cu desfiintarea stagiului militar obligatoriu, tot mai multi tineri vor sa se angajeze ca voluntari in armata romana

Campania declansata de Ministerul Apararii Nationale pentru promovarea carierei militare si cresterea gradului de atractivitate a profesiei de soldat si gradat voluntar, dupa 1 ianuarie 2007, da roade si la nivelul judetului Vrancea. La putin timp de la inceperea actiunii, la Biroul de Informare-Recrutare Vrancea s-au prezentat in jur de 50 de persoane, printre care si 8 fete. Majoritatea celor inscrisi au aflat despre intentiile armatei romane din presa, ceea ce inseamna ca ideea ministerului a dat rezultate in rindul tinerilor. Cei care se prezinta zilele acestea la Biroul de Informare- Recrutare Vrancea sint luati in baza de date, urmind ca in momentul in care posturile vor fi repartizate, sa fie contactati. Dupa aceea, candidatii isi vor intocmi dosare de inscriere si vor participa la selectia finala. "La nivelul tarii au fost anuntate aproximativ 5.000 de locuri, dar deocamdata nu au fost defalcate pentru Vrancea, asa ca nu stim exact cite vor fi repartizate judetului nostru", ne-a spus plt. major Coman Soricu, de la Biroul de Informare-Recrutare Vrancea. Cei care au deja stagiul militar obligatoriu vor putea fi angajati ca militari pe baza de contract, in timp ce persoanele care nu au trecut prin unitatile militare vor efectua o perioada de instructie. Cei selectati vor sustine si probele fizice, dar si testarea psihologica.


Pentru informare... sau pentru bani


Cei care vin sa se inscrie in baza de date a armatei au diferite motive pentru care vor sa inceapa o cariera militara. Unii, cu studii superioare, spun ca sint pur si simplu in cautarea unui loc de munca. "Sint aici pentru a culege informatii. Sint absolvent de Drept si incerc sa ma informez despre cit mai multe posibilitati de munca, pentru a avea apoi de unde sa aleg", ne-a spus Cosmin Zaharia, un tinar venit sa se inscrie in baza de date. Un altul recunoaste ca este in cautarea unei slujbe mult mai bine platita.

"Am schimbat prea multe servicii pina acum si m-am gindit la ceva mai stabil. Am lucrat pe la mai multe baruri, cite 16 ore pe zi, si e mult prea stresant", ne-a spus Iulian Preda. Cerintele pentru inscrierea in baza de date sint minime, in prezent. Astfel, orice absolvent de scoala profesionala sau de liceu, cu diploma de bacalaureat si care are virsta cuprinsa intre 18 si 26 ani poate spera sa ajunga militar. Loctiitorul Biroului de Informare- Recrutare Vrancea, lt. Sergiu Soricu, a precizat ca aceasta campanie

declansata de MApN se va desfasura in doua etape, prima in perioada 20 septembrie- 20 octombrie, la nivel national, iar cea de-a doua, intre 15 octombrie si 15 noiembrie, la nivel local. Campania de recrutare va continua prin media, dar si prin distribuirea unor afise tematice, scopul acesteia fiind acela de a convinge cit mai multi tineri sa se inroleze in sistem. Intreaga campanie costa bugetul MApN aproape 2.000.000 RON. Persoanele interesate pot obtine informatii suplimentare la 0800.808.880 (linie telefonica gratuita) sau pe pagina de internet www.mapn.ro/recrutare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.