Local

Bebelusii au interdictie in supermarket-urile focsanene

Liliana Nenciu
7 oct 2006 1575 vizualizări
Mamele sint obligate de patronii magazinelor sa-si lase copiii nesupravegheati, "la bagaje" sau afara

Se fura copii din spitale, din scoli sau chiar de sub ochii parintilor. Cu toate acestea, patronii magazinelor alimentare din Focsani si chiar reprezentantii Oficiului pentru Protectia Consumatorilor Vrancea nu se gindesc la acest lucru grav, care a luat amploare in ultima perioada. Zeci de mamici au reclamat ca magazinele alimentare nu au rampe la intrare pentru carucioare si ca nu li se da voie in magazin cu micutii. Daca vor sa-si cumpere de mincare din magazine care au produse variate, mamele trebuie sa riste sa- si lase copilul nesupravegheat la intrare sau chiar in fata magazinului. "Am fost la supermarket-ul din incinta magazinului Milcov din Focsani. Dupa ce m-am chinuit sa urc singura caruciorul pe scari, pentru a putea ajunge in magazin, reprezentantii supermarket-ului mi-au spus ca nu pot intra cu caruciorul si sa-mi las copilul la usa. Mai mult, mi-au spus ca atunci cind casierele vor avea timp se vor mai uita din cind in cind la el. Este inadmisibil! Am plecat si a trebuit din nou sa cobor caruciorul, deoarece nu au nici macar o rampa. Trebuie facut ceva, sint multe mamici care sufera din aceste cauze. Am fost si in strainatate si nu este asa, au supraveghetori si locuri special amenajate pentru bebelusi", ne-a spus Julieta Closca, o mamica din Focsani. Administratorul supermarketului "Milcov" spune ca era de fata cind supraveghetoarea magazinului i-a interzis femeii sa intre cu bebelusul. "Intr-adevar, angajata noastra nu s-a comportat adecvat cu clienta. De obicei, mamele nu au voie sa intre cu caruciorul pentru a nu ascunde produse in el, insa supraveghetoarea magazinului ii pazeste bebelusul cit isi face cumparaturile", ne-a spus Fanica Cel-Mare, administratorul magazinului "Milcov" din Focsani. Aceasta a mai adaugat ca cei de la Protectia Consumatorului ar trebui sa dea o lege prin care sa se stie exact unde trebuie sa fie lasate carucioarele cu bebelusi. Reprezentantii OPC Vrancea spun ca nimeni nu a mai reclamat astfel de cazuri si ca regulile sint stabilite in mare parte de patroni. "Probabil patronii au luat aceste masuri deoarece se fura foarte mult din magazine. Din cite stiu, la Milcov este o rampa, insa, intr-adevar, nu chiar in fata magazinului alimentar. Nu este corect sa se lase copiii nesupravegheati, ar trebui sa angajeze personal special pentru acest lucru. Stiu ca la supermarket Mara au un loc amenajat special pentru copii, insa nu pentru cei in carucior. In urma reclamatiei primite, vom lua masurile care se impun", a declarat Romica Gavrila, reprezentantul biroului de presa din cadrul OPC Vrancea. Mama care a fost tratata necorespunzator nu a primit nici un raspuns concret de la autoritati, doar administratora magazinului a promis s-o sune pentru a-si cere scuze.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.