Local

Mandat de aducere pe numele lui Coman Andrei

Alex Smeu
30 sep 2006 1057 vizualizări
Ex-directorul Casei de Pensii nu vine la proces

Coman Andrei, fostul director al Casei Judetene de Pensii Vrancea, a lipsit si ieri de la procesul in care este acuzat de luare de mita de catre procurorii anticoruptie. Inlocuit din functie dupa ce a fost trimis in judecata pe baza rechizitoriului intocmit de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, Coman Andrei a absentat si de la termenul precedent, pe motiv ca are probleme medicale. Aparatorul sau, care n-a venit la termenul de ieri pentru ca s-a aflat la Curtea de Apel Galati, a depus la dosar o cerere de aminare pentru pregatirea apararii. Chiar si asa, instanta a avertizat ca la urmatorul termen nu va mai accepta absenta aparatorului ales, urmind sa desemneze un avocat din oficiu daca titularul nu se va prezenta sau nu va apela la un coleg pentru substituire. Judecatorul care are speta pe rol a decis sa dispuna aducerea lui Coman Andrei in fata instantei cu mandat de aducere. Doar primii sase martori din proces au fost citati si pentru termenul urmator, urmind a fi amendati in caz de neprezentare. Conform rechizitoriului intocmit de DNA, Coman Andrei este acuzat ca a primit mita de la un vasluian, Constantin Barbieru, pentru a-i ajuta firma, SC Camadu Impex SRL, sa cistige o licitatie in anul 2004. Mita de 157 de milioane de lei vechi reprezenta, potrivit oamenilor legii, 10% din valoarea contractului ce presupunea preluarea serviciilor de arhivare a dosarelor de pensii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.