Local

Victor Racosanu, sef peste strazile Focsaniului

Doina Ganea
26 sep 2006 1193 vizualizări
Consilierul local liberal va conduce Serviciul de salubritate stradala

Liberalul Victor Racosanu va fi noul sef al Serviciului de salubritate stradala din cadrul CUP RA Focsani. Consilierul local a plecat pe data de 19 septembrie de la Sistemul de Gospodarire a Apelor Vrancea, unde ocupa functia de sef de Birou Gospodarire Resurse Apa, in care fusese retrogradat din scaunul de director al institutiei. "M-am angajat in cadrul Biroului de Investitii pe perioada determinata de un an. De la 1 octombrie voi trece la sefia Serviciului de salubritate stradala, dupa ce va fi votata organigrama in Consiliul Local. Inca din luna iulie am discutat despre trecerea mea la CUP RA", ne-a declarat Victor Racosanu. "Ascensiunea" sa in cadrul regiei are loc in contextul in care PNL si PD au preluat puterea in Consiliul Local de la PSD. Actualul liberal a fost membru PD pina in luna martie. Deoarece a intrat in conflict cu senatorul Jan Vraciu, presedintele organizatiei, a fost schimbat de la conducerea SGA, unde lucreaza sotia liderului democrat. Racosanu a plecat din PD, a trecut la PC, dupa care a facut pasul la liberali. Serviciul de salubritate stradala a trecut din subordinea Directiei de Dezvoltare Servicii Publice a Primariei Focsani in cea a CUP RA, iar la sedinta de azi urmeaza ca

organigrama sa fie supusa aprobarii consilierilor. Potrivit proiectului de hotarire, Serviciul va avea in subordine 138 de angajati. Calitatea de consilier local a lui Victor Racosanu nu va fi incompatibila cu cea de sef al Serviciului de salubritate stradala, deoarece functia nu este inclusa intre cele enumerate in Legea 161/2003, privind unele masuri pentru asigurarea transaparentei in exercitarea demnitatilor publice, ca incompatibile cu statutul de ales local.


Surprize la sedinta CL


Sedinta de astazi a Consiliului local Focsani are inscrise 26 de proiecte de hotarire pe ordinea de zi, insa nici unul privind constatarea incetarii mandatelor consilierilor care au plecat de la PSD, asa cum a cerut Marian Oprisan, presedintele PSD Vrancea, tuturor primarilor sai din judet. Baronul i-a luat in colimator pe consilierii Doina Fodoreanu, Mirela Bizna si Nitica Ciubotaru care au parasit partidul cocorilor. Avind in vedere noua configuratie politica din Consiliul local, in care majoritara este Alianta, sprijinita de independenti, este greu de crezut ca un astfel de proiect va putea trece la vot. La sedinta CL ar putea veni si Marian Oprisan, pentru a-i incuraja pe consilierii PSD sa sustina un eventual proiect privind invalidarea mandatelor celor plecati din partid.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.