Local

Mitrea l-a turnat pe Nastase la DNA

Mihai Boicu
26 sep 2006 880 vizualizări
Fostul sef al PSD este acuzat ca a primit foloase necuvenite in campania electorala din 2004

Deputatul de Vrancea Miron Tudor Mitrea, secretarul general al PSD, a aruncat asupra lui Adrian Nastase, fostul sef al partidului, intreaga vina a modului in care s-au cheltuit banii in campania prezidentiala din anul 2004. Nastase este acuzat de procurorii DNA ca ar fi primit foloase necuvenite, sub forma de materiale electorale, de la firmele Vertcon Bacau si Eugrafica Bucuresti. Ziarul "Cotidianul" a publicat in editia ieri declaratia data de Mitrea la DNA. Secretarul general al PSD a sustinut ca el a condus doar campania electorala pentru alegerile parlamentare, in timp ce, desi a fost desemnat in acest sens, campania pentru alegerile prezidentiale a fost condusa chiar de Nastase. "A.N. mi-a cerut in mod expres sa nu ma implic in campania sa, situatie in care pentru a-mi organiza mai bine activitatea privind campania parlamentara am delimitat staff-urile si am inceput sa lucrez cu oamenii ce formau echipa parlamentara", a declarat Mitrea. Deputatul de Vrancea a sustinut ca Adrian Nastase a incercat sa concentreze intreaga putere in miinile sale. In declaratia data, Mitrea vorbeste si despre relatiile dintre Nastase, secretarul de stat Sergiu Sechelariu si Irina Jianu, fosta sefa a Inspectoratului de Stat in Constructii, acuzata ca i-a dat mita fostului premier pentru a ajunge in aceasta functie. Printr-o curioasa ciudata coincidenta, in perioada in care Mitrea dadea declaratia in care il incrimina pe Nastase, DNA renunta la cererea de stramutare a procesului cu baronul Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean, pe motiv ca acesta ar putea influenta magistratii vrinceni.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.