Local

Se amplifica protestul grefierilor

Cristi Irimia
21 sep 2006 1031 vizualizări
Greva acestora va continua zilnic, pina la reactii oficiale ministeriale u procesele vor incepe cu doua ore intirziere

Personalul auxiliar de specialitate din cadrul instantelor vrincene si al parchetelor de pe linga acestea a intrat in greva ieri dimineata. Intre orele 9.00 si 11.00, activitatea grefierilor a fost suspendata, procesele incepind cu doua ore mai tirziu. Personalul auxiliar protesteaza impotriva neadoptarii legii de salarizare. Greva grefierilor va continua si in zilele urmatoare, intre orele 9.00 si 11.00, pina cind vor exista reactii oficiale din partea Ministerului Justitiei. "In momentul in care cei de la minister ne vor rezolva problemele sau vor veni sa discute cu noi un plan pentru incheierea conflictului, atunci vom reveni la programul normal", ne-a declarat Cristi Duna, liderul sindicatului "Dreptatea". Este posibil ca luni, 25 septembrie, greva sa fie declansata pe parcursul intregii zile, dupa cum sustin unii grefieri. Reactiile magistratilor n-au intirziat sa apara in urma grevei de ieri. "Am tinut cont de dorinta lor, desi nu ne convine situatia pentru ca avem foarte mult de lucru. Probabil ca vom fi nevoiti sa ii tinem peste program pentru a termina treaba. Cu toate acestea, cred ca revendicarile lor sint justificate", ne-a spus Nicoale Ghihanis, prim- procurorul Parchetului de pe linga Judecatoria Focsani. Pe de alta parte, prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Vrancea, Ion Lefter, spune ca este de acord cu protestul celor 30 de grefieri din institutia pe care o conduce: "Volumul lor de munca a crescut foarte mult, mai ales odata cu intrarea in vigoare a noului cod de procedura penala. Numarul lor este foarte mic raportat la nivelul de munca si la ce s-a propus in cadrul reformei. Trebuie spus ca legea salarizarii este din luna decembrie 2005, sint zece luni de atunci si poate si rabdarea lor a ajuns la limita. De asemenea, posturile vacante de grefieri nu pot fi ocupate decit de cei care absolva Scoala Nationala de Grefieri, iar cei care ies de acolo nu vin la Vrancea". Lefter a adaugat ca un grefier de la parchet are, in medie, un salariu lunar de 1.100 RON.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.