Local

Bani pentru slujbe in interesul comunitatii

Iulia Crețu
21 sep 2006 843 vizualizări
AJOFM Vrancea a primit la rectificarea bugetara 187 mii RON pentru 280 de joburi in folosul comunitatii

Prin recenta rectificare bugetara, Agentiei Judeteane de Ocupare a Fortei de Munca Vrancea ii revine o suplimentare de 187 mii RON pentru infiintarea a aproximativ 280 de locuri de munca in folosul comunitatii. Acesti bani sint destinati semestrului IV, pentru slujbe subventionate de catre stat si se adauga plafonului de 431 mii RON, suma aprobata initial. Agentia a adus la cunostinta tuturor celor 73 de primarii din judet aceasta marire si a transmis edililor si gospodarilor prevederile legale necesare contractarii unor proiecte de interes comunitar. Prin intermediul lucrarilor subventionate de catre stat se pot reface drumuri sau cladiri de pe domeniul public, iar sute de oameni pot obtine un salariu decent. Vrincenii pot aplica de mai multe ori pentru obtinerea unei slujbe in interesul localitatii unde isi duc traiul. Reprezentantii AJOFM Vrancea declara ca multe primarii din judet se arata interesate de aceste programe, dar ca nu dispun intotdeauna de forta de munca, oamenii nefiind interesati. Baza de date a institutiei arata ca o comuna precum Tifestiul are numai noua persoane care vor sa lucreze in astfel de proiecte, spre deosebire de comune ca Homocea, cu 544 de persoane, Chiojdeni, cu 271 de oameni sau Slobozia Bradului, cu 183 de sateni dispusi sa ajute la infrumusetarea localitatii in care traiesc. "La nivelul Agentiei Judetene Vrancea, prin rectificarea bugetara privind lucrarile in interesul comunitatii, pentru lunile octombrie-noiembrie, s-a primit o subventie pentru aproape 280 de locuri de munca. Noi am comunicat primarilor aceasta posibilitate, am anuntat procedura de contractare, iar pe 22 septembrie vom avea o intilnire cu reprezentantii autoritatilor locale. Sint foarte multe primarii care au raspuns solicitarilor noastre si ne-au transmis ca nu exista persoane care sa doreasca sa lucreze. Homocea sau Chiojdeni sint comune care deruleaza si acum programe. Speram ca acest buget sa fie alocat, pentru ca sint multe comune care au probleme cu infrastructura si cu cladiri de pe domeniul public", a declarat Marina Dantis, director executiv al AJOFM. Reprezentantii institutiei spun ca alocarea acestor fonduri se va face numai pe baza unor documentatii riguroase, primarii trebuind sa faca dovada necesitatii lucrarii, dar si a existentei fortei de munca. Plata angajatilor prin intermediul acestor programe subventionate de la stat se face pe baza pontajelor si a orelor efectiv lucrate. In cazul nerespectarii procedurii, agentia poate intrerupe programul si finantarea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.