Local

Scandal iscat de sediul Postei din Jaristea

Iulia Crețu
20 sep 2006 1183 vizualizări
Vechiul sediu din cladirea Cooperativei a fost vindut, iar oficiul postal trebuie sa se mute ori cu chirie, ori intr-o scoala veche

Peste 2000 de oameni din comuna Jaristea risca sa-si primesca pensiile in strada sau cu intirziere, sa ramina cu facturi restante la telefon si curent electric, dupa ce oficiul postal din localitate a ramas fara sediu. Cladirea, unde timp de 10 ani a functionat Posta, a fost vinduta de reprezentantii Cooperativei de Consum, iar noul proprietar vrea sa intre in posesia imobilului la acest sfirsit de saptamina. De altfel, cel care a cumparat imobilul a lasat ragaz doar citeva zile angajatilor de la Posta pentru a-si muta mobilierul si echipamentele in noua locatie. Reprezentantii oficiului postal acuza insa Primaria ca vrea sa-i trimita la 2 kilometri de centrul comunei, in cladirea insalubra a unei foste scoli, la Poiana Parului. "Noul proprietar a trimis somatie de evacuare si de vineri trebuie sa dam spatiul. Primaria ne-a oferit in Poiana Parului cladirea scolii, care este intr-o stare deplorabila, fara geamuri. Este o oferta facuta in batjocura. Din centru, unde am functionat pina acum, si pina la cladirea care e locuita de tigani este o distanta de 2 kilometri. Acolo nu avem nici siguranta, este izolat intre Scinteia si Jaristea, iar noi lunar lucram cu valori de 3 miliarde de lei. Ce face Primaria? Trimite omul de 70 de ani cu traista in bat cite 2 kilometri, pe drum de tara? Nu se poate sa ne intoarcem la ce a fost acum 50 de ani!", ne-a spus Doina Serban, oficiant specialist la Posta Jaristea. Dorina Isaroiu, seful Oficiului Judetean de Posta Vrancea, ne-a spus ca a solicitat primariei un spatiu adecvat, insa pina la aceasta ora nu s-a gasit o solutie viabila. In acest context, singura solutie este ca Posta sa functioneze acasa la oficiant. "Primaria nu ne-a oferit nici un ajutor, desi am facut si memorii pentru a primi un spatiu. Deja am incheiat un contract cu oficiantul din Jaristea, pentru ca oficiul sa functioneze acasa la acesta. Se pare ca oamenii s-au sesizat, nu sint multumiti ca trebuie sa mearga pina la marginea satului", ne-a spus si Dorina Isaroiu. De serviciile oficiului postal comunal beneficiaza lunar peste 2.400 de pensionari, in timp ce peste 1.700 de persoane isi platesc facturile la telefon si curent electric si alti peste 400 de elevi primesc alocatii de stat. De luni, acestia risca sa vina la posta in strada, pentru ca angajatii refuza sa mearga la capatul satului. De cealalta parte, primarul din Jaristea crede ca postasii au interese de a muta sediul la ei acasa, pentru a lua comisioane mai mari. "Primaria nu mai are alte spatii, toate au fost revendicate si cistigate. Le-am oferit o varianta de cladire cu chirie, sa plateasca cite 1,5 milioane de lei pe luna si au refuzat. Apoi le-am oferit sediul scolii de la Poiana Parului, care intr-adevar este la 2 kilometri distanta de centru. Dar ei vor sa mute posta la ei acasa, ca sa ia banii oamenilor", ne-a declarat primarul Neculai Liciu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.