Local

Codul Rutier va intra in vigoare abia pe 1 decembrie

Dan Chiriac
20 sep 2006 795 vizualizări
Masura a fost luata pentru introducerea unui nou articol privind tamponarile usoare

Noul Cod Rutier nu va mai intra in vigoare pe 21 septembrie, asa cum a fost anuntat cu surle si trimbite inca de la inceputul acestui an. Cu doar doua zile inainte de termenul limita, Ministerul Administratiei si Internelor a propus Guvernului sa amine pina pe 1 decembrie intrarea in vigoare a noului Cod Rutier. Propunerea vine in vederea introducerii procedurii de constatare amiabila, in cazul tamponarilor usoare. "Potrivit acestei proceduri, soferii nu vor mai fi obligati sa se prezinte la politie in urma unui accident, daca acesta nu s-a soldat cu victime, iar soferii implicati au convenit in ceea ce priveste conditiile si responsabilitatea producerii accidentului", se arata intr-un comunicat al Ministerului Administratiei si Internelor. Politistii vrinceni spun ca noua modificare a Codului Rutier urmeaza a simplifica procedura in cazul tamponarilor usoare. "In aceasta situatie, soferii implicati in tamponare si care se inteleg si stabilesc cui apartine vina pot sa nu mai vina la politie si sa se prezinte direct la societatea de asigurari. Este la fel ca sistemul care se aplica in prezent in Italia. Soferi implicati vor primi dovezi de la societatea de asigurari si va exista si o baza de date pentru a evita ca alti soferi implicati in accidente sa declare ca de fapt au avut o simpla tamponare", ne-a declarat subcomisarul Adrian Huzum din cadrul Serviciului Politiei Rutiere. Aceasta este singura modificare ce urmeaza a fi adusa pina pe 1 decembrie noului Cod Rutier. Potrivit statististilor Politiei, cele mai multe tamponari produse pe sosele tarii sint usoare. "Potrivit statisticilor oficiale, in primul trimestru al acestui an, au avut loc 42.225 de tamponari usoare. Dintre acestea, aproximativ 60% au avut loc in circumstante care ar intra sub incidenta noii reglementari propuse de Ministerul Administratiei si Internelor", se mai arata in comunicat. Intrarea in vigoare a noului Cod Rutier este aminata pentru a doua oara, dupa ce actul normativ a primit ok-ul presedintelui Traian Basescu cu o intirziere de doua luni.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.