Local

Oprisan va fi judecat in Vrancea

Mihai Boicu
19 sep 2006 982 vizualizări
DNA a renuntat sa stramute procesul baronului, la trei luni dupa ce s-a plins ca acesta ar putea influenta justitia vrinceana

Procurorii anticoruptie au ajuns la concluzia ca justitia din Vrancea a iesit de sub calciiul lui Marian Oprisan, la numai trei luni dupa ce au cerut din acest motiv stramutarea procesului in care l-au trimis in judecata pe baron pentru abuz in servicu, fals si uz de fals si utilizarea creditelor in alte scopuri decit cele pentru care au fost acordate. Judecarea cererii de stramutare ar fi trebuit sa aiba loc ieri la Inalta Curte de Casatie si Justitie, insa procesul a ramas fara obiect. "S-a renuntat la cererea de stramutare a procesului pe motiv ca exista premisele ca procesul sa se desfasoare corect si la instantele din Vrancea", ne-a declarat Livia Saplacan, purtatorul de cuvint al DNA. Procurorul sef Daniel Morar a cerut pe data de 4 iulie stramutarea dosarului de la Judecatoria Focsani la o instanta din alt judet deoarece Oprisan "se bucura de o imagine pozitiva in rindul magistratilor care isi desfasoara activitatea la instantele si parchetele din Vrancea, multora dintre ele fiindu-le repartizate apartamente de catre inculpat". De asemenea, Daniel Morar a aratat ca Vasile Teodorescu, sotul Valeriei Teodorescu, ex-directorul economic al CJ, a fost seful Sectiei Penale a Tribunalului Vrancea si are antecedente in influentarea justitiei, mai ales ca este cercetat pentru luare de mita de procurorii anticoruptie de la Galati. Alaturi de Marian Oprisan mai sint trimisi in judecata vicepresedintele Mircea Diaconu, fostul director economic Valeria Teodorescu, fostul director tehnic Ion Costeanu, Liviu Rusu, fost sef al Serviciului Drumuri si Poduri, si Valeriu Iacob, fost diriginte de santier. Culmea este ca dupa ce DNA a cerut stramutarea procesului, in locul lui Ion Costeanu a fost numit director tehnic Iulian Matache, a carui sotie, judecatoarea Daniela Matache, ajuns ulterior presedintele Judecatoriei Focsani, unde este judecat Oprisan. In conditiile in care DNA a renuntat la stramutare, miine are loc cel de-al doilea termen al procesului "lotului DNA" din CJ. Baronul si ceilalti inculpati sint acuzati ca au produs un prejudiciu de 80 de miliarde de lei, adus Consiliului Judetean, Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului si Guvernului Romaniei. Marian Oprisan ne-a declarat ieri ca se va prezenta miine in instanta, pentru a-si dovedi "nevinovatia", si a calificat schimbarea de pozitie a DNA drept un "circ politic".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.