Local

Lobby pentru produsele autohtone la PRM

Dana Lepadat
11 sep 2006 780 vizualizări
Liderii PRM Vrancea au sustinut o conferinta de presa la sfirsitul saptaminii la care invitat special a fost liberalul Alexandru Cotea, presedintele Federatiei Viticultorilor din Vrancea.

Liderul viticultorilor a pus accent pe faptul ca romanii trebuie sa mizeze mai mult pe produsele autohtone si pe piata strugurilor. "Sint mari procesatori care au luat bani de la Agentia SAPARD si care importa si imbuteliaza vinuri din afara. Dar de fapt acei bani sint pentru arealele in care procesatorii se situeaza. Mai ales piata strugurilor se strica din cauza preturilor de mizerie de 4.500-5.000 de lei vechi pe kilogram, ceea ce este o mizerie. Noi, micii producatori, nu vom cobori sub 8.000 de lei kilogramul. Care face asta isi taie creanga de sub picioare", a atras atentia Alexandru Cotea. Acesta a dat vina pe marii producatori pentru dezechilibrul de pe piata strugurilor spunind ca acestia duc preturile in derizoriu pentru a distruge micii producatori. Presedintele viticultorilor din Vrancea a sugerat fortelor de ordine sa nu mai actioneze pe marginea soselelor, la vinzatorii de struguri. "Inspectorii pentru protectia consumatorilor si politistii au lasat alte produse si au inceput la struguri. Nu trebuie sa atace vinzarea de struguri ca si asa este dificil din cauza problemelor care apar pe piata", a spus Cotea. Desi face parte dintr-un partid aflat la Putere, Alexandru Cotea a spus ca are dezamagirile sale cu privire la neindeplinirea promisiunilor facute in campaniile electorale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.