Local

Grefierii au facut greva japoneza ieri

Cristi Irimia
9 sep 2006 1107 vizualizări
Personalul auxiliar al instantelor va continua sa protesteze u la ora actuala, salariul mediu al unui grefier este de 900 RON, iar al unui magistrat depaseste 2.000 RON

Grefierii instantelor vrincene, reuniti in sindicatul "Dreptatea", condus de Cristi Duna, a protestat ieri fata de actiunile Ministerului Justitiei, care nu a reusit sa faca toate demersurile pentru a adopta legea salarizarii personalului auxiliar. Grefierii si-au desfasurat ieri activitatea in mod normal, insa au purtat banderole albe pe brat, cu insemnul "protest", pentru a atrage atentia asupra actiunii pe care au inceput-o. La un moment dat, in mod simbolic, grefierii de serviciu in cadrul sedintelor de judecata nu au mai consemnat nimic timp de un minut, pentru a se alatura colegilor care nu au avut ieri sedinte publice. Seful sindicatului vrincean, Cristi Duna, ne-a declarat ca actiunea de protest desfasurata ieri pentru prima data in cadrul instantelor noastre va continua si in zilele urmatoare, nefiind exclusa si o varianta de protest mai ampla, care sa presupuna incetarea partiala a activitatii personalului auxiliar. "Precizez ca nu va fi vorba, insa, de impiedicarea bunului mers al procesului de justitie, in sensul ca sedintele de judecata vor continua normal", a spus Duna, care a adaugat ca pe alte "laturi" ale activitatii grefierilor ar putea aparea disfunctionalitati. Grefierii cer salarii mai mari, in conditiile in care ei sustin ca judecatorilor li s-au marit lefurile de trei ori in ultimii ani, iar personalul auxiliar nu a avut acelasi noroc. La ora actuala, salariul mediu al unui grefier este de 900 RON, iar al unui magistrat depaseste 2.000 RON. Cristi Duna a precizat ca grefierii au negociat mai multe luni cu reprezentantii Ministerului Justitiei, fiind de acord sa renunte la o serie de sporuri, cu conditia sa li se mareasca salariile cu aproximativ 40%. Acest lucru nu s-a intimplat, insa, urmarea fiind aceste greve japoneze in toata tara. Grefierii vrinceni reuniti in sindicatul "Dreptatea" sint aproximativ 100 la numar. In mare, magistratii locali dar si avocatii vrinceni sint de acord cu cerintele grefierilor. "Un salariu mai mare inseamna, la urma urmei, si o coruptie mai mica in rindul celor care activeaza in sistem", ne-a declarat unul dintre judecatorii vrinceni.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.