Local

Floarea Calota si-a rupt masina la Jitia

Valentin Muscă
22 aug 2006 1235 vizualizări
Dupa spectacolul popular de la Poiana Negari, cintareata Floarea Calota si-a accidentat masina in gropile drumului

Dupa ce incintat cu muzica sa sutele de locuitorii de pe Valea Rimicului, prezenti la Festivalul de la Poina Negari, la intoarcere, cintareata Floarea Calota si-a rupt masina pe drumul plin de gropi. La miezul noptii de duminica, intr-un garaj din Chiojdeni, citiva mecanici din localitate lucrau la Fordul artistei pentru ca aceasta sa poata ajunge la Bucuresti. "Durerea oamenilor s-a transformat in durerea mea. M-am incumetat sa ajung cu masina la Jitia si, din cauza drumului distrus, mi-am spart baia de ulei. Multumesc tuturor celor care m-au ajutat duminica noapte sa pot ajunge la Bucuresti, in primul rind mesterilor din comuna Chiojdeni care s-au straduit sa puna masina pe picioare. Am fost pentru a doua in Vrancea si apreciez cadura oamenilor din aceasta zona rupta de lume si voi reveni cu placere in judetul dumneavoastra, desi am trecut printr-o aventura nefericita. Multumesc primarului din localitate, organizatorilor care m-au invitat si tuturor celor care apreciaza folclorul autentic", ne-a spus cintareata Floarea Calota.


Valea Rimnicului, Valea Groazei


In ciuda eforturilor organizatorilor de a aduce artisti de marca la aceste sarbatori populare din muntii Vrancei, starea drumurilor impiedica accesul in zona si descurajeaza chiar pe iubitorii de folclor din alte localitati sa ajunga la aceste manifestari. Recenta aventura nefericita a Floarei Calota nu v-a ramine nepovestita si celorlalti artisti, iar pe viitor va fi din ce in ce mai greu sa aducem nume importante la spectacolele din Tara Vrancei. "Stradania noastra a fost rasplatita de sutele de locuitori veniti din satele de pe Vaile Rimnicului si Rimnei. Spectacolul a fost deschis de celebrii «Buciumasi» din Spulber. Alaturi de formatiile locale a mai concertat Ansamblul Folcloric Profesionist «Tara Vrancei»", ne-a spus Paraschiv Usturoi, directorul Directiei pentru Cultura, unul dintre organizatorii manifestarii. Starea proasta a drumului spre Jitia - Vintileasca nu este o noutate pentru nimeni. In ultimii 16 ani, nici o guvernare nu a gasit de cuviinta sa aloce bani pentru acest drum care a fost, cind trecut la drumuri nationale, cind la drumurijudetene. Starea drumurilor pune sub semnul intrebarii desfasurarea spectacolelor de anul viitor, dupa ce aceasta iarna va distruge si ultimele ramasite din acest drum.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.