Local

Drumul spre Soveja va fi reparat

Mihai Boicu
19 aug 2006 1100 vizualizări
Sustine primarul Costel Plesa, care a fost ieri la Cotroceni pentru a face lobby u drumul va fi executat de firma Vega '93 Galati

Drumul national care duce spre Soveja urmeaza a fi reparat, dupa ce timp de multi ani a fost dat uitarii, la fel ca si statiunea. Decizia Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului de a incepe lucrarile i se datoreaza si consilierului prezidential Claudiu Saftoiu, originar din Vrancea, care a mers la Soveja la sfirsitul saptaminii trecute. Potrivit primarului Costel Plesa, reparatiile vor consta in plombarea soselei pe toata lungimea de 37 de km si vor costa in jur de 37 milioane RON. "Am vorbit cu cei de la firma Vega \'93 Galati, care vor executa lucrarile, si mi-au spus ca luni vor prelua amplasamentul. Lucrarile vor incepe din mai multe puncte. Anul acesta sint numai lucrari de reparatii si sper ca la anul sa fie reparatii definitive. Am umblat mult pentru drumul acesta, am asteptat ceva, dar merita sa ma duc pina la Dumnezeu pentru a-l repara", ne-a declarat primarul comunei Soveja, Costel Plesa. Reabilitarea DN 2 L ar putea duce la revigorarea Statiunii Soveja, mai ales ca un focsanean va investi aproximativ un milion de euro in construirea unui hotel in zona Dragomirna. Repararea drumului Panciu - Soveja a fost miza pentru care primarul Costel Plesa a trecut de la PSD la PD, fiind acum un apropiat al prefectului Ion Oprea. De altfel, zeci de societati de pe Valea Susitei au facut un protest si chiar au amenintat sa blocheze soseaua E85, in punctul Tisita daca nu se incepea reabilitarea soselei. Anul trecut, primarii comunelor de Valea Susitei au facut chiar o asociatie pentru repararea DN 2 L, insa nu s-a rezolvat nimic. In ultimii ani au circulat informatii ca lasarea drumului in voia nimanui a fost facuta intentionat, pentru a scade valoarea statiunii iar bunurile sale sa fie vindute cit ma ieftin. Primarul Costel Plesa spune ca incearca sa obtina si o finantare de 3,9 milioane RON in baza Ordonantei nr. 7/2006, pentru modernizare statiei de captare a ape, extinderea canalizarii si reabilitarea retelei de alimentare cu apa a satului Dragosloveni.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.