Local

Fostul comandant al IPJ, avocatul lui Vrabie

Mihai Boicu
15 iul 2006 2403 vizualizări
Chestorul (r) Silviu Crin Grosu, ajuns avocat la pensie, il apara pe fostul prefect Catalin Vrabie de acuzatiile de braconaj. Cu doua zile inainte de a fi prins, pesedistul a fost legitimat la jadarmi la Gura Calitei in timp ce conducea masina PSD, imbracat in costum de vinator.

Fostul prefect Catalin Vrabie, actualmente functionar in Consiliul Judetean, si paznicul de vinatoare Marian Malureanu sint aparati de acuzatiile de braconaj de chestorul (r) Silviu Crin Grosu, fostul comandant al IPJ. Acesta s-a facut avocat dupa ce a iesit la pensie, fiind cunoscut ca fost avansat la gradul de chestor pentru meritele sale in slujba PSD-ului, cum ar fi insotirea lui Marian Oprisan in turneele electorale din 2004. Suspectii au fost prinsi miercuri dimineata la Gura Calitei de politistii din cadrul Biroului Arme, Explozibili si Substante Toxice, cu doua arme de vinatoare in masina si cu o secure plina de singe. Impotriva lor s-a inceput urmarirea penala, iar la perchezitia efectuata la domiciliul lui Catalin Vrabie s-au gasit mai multe pachete de carne congelata de tap. In locuinta s-a descoperit si o arma de vinatoare, care ii apartinea paznicului de vinatoare de la Nistoresti. Politistii au stabilit ca s-a tras cu armele gasite in masina, in timp ce fostul prefect a declarat ca fusese numai in "vizita" la fondul de vinatoare la Gura Calitei pentru a obtine autorizatie. Catalin Vrabie si Marian Malureanu au fost audiati ieri la sediul IPJ, in prezenta lui Silviu Crin Grosu. Fostul prefect a declarat ca a tras cu arma de vinatoare la Brosteni si nu in caprioare la Gura Calitei, pentru a o verifica intrucit avea luneta stricata. Catalin Vrabie a spus ca arma paznicului de la Nistoresti era stricata si o luase pentru a o epara.Paznicul a declarat la rindul sau ca l-a cunoscut pe Vrabie la o vinatoare colectiva si a apelat la el pentru a-i repara arma.


La vinat cu masina PSD


Ancheta Politiei a scos la iveala ca fostul prefect era cit pe ce sa cada in plasa politistilor inca de luni dimineata. Atunci, o echipa formata din seful postului de politie din Gura Calitei si doi jandarmi, in timpul unei actiuni de combatere a taierilor ilegale de lemne, l-a oprit in trafic pe Catalin Vrabie. Acesta era imbracat in costum de vinator, era insotit de acelasi paznic Marian Malureanu, si se deplasa cu o Dacie Solenza, cu insemnele PSD Vrancea, folosita pentru activitatile de partid. Cei doi au fost legitimati, dupa care au ost lasati sa plece fara a fi controlati in amanunt. Raportul jandarmilor confirma prezenta fostului prefect timp de mai multe zile la Gura Calitei. "In cazul paznicului de vinatoare Marian Malureanu vom lua masuri in functie de rezultatul cercetarii penale, nu poti sa-l dai afara intrucit functioneaza prezumtia de vinovatie. Arma paznicului de la Nistoresti era stricata si urma sa fie reparata. Nu are nici o legatura cu braconajul", ne-a declarat Eusebiu Martiniuc, directorul AJVPS. Acesta a spus ca nu-l intereseaza ce cauta arma in locuinta lui Catalin Vrabie. Fostul prefect urmeaza a fi suspendat din functia de inspector in cadrul Compartimentului proiecte finantare externa al CJ, intrucit este functionar public. Politistii continua ancheta si in cazul de braconaj de pe Siret, la limita dintre Vrancea si Bacau, unde suspectul principal este primarul comunei bacauane Sascut, Ioan Rauta. Paznicii AJVPS din Adjud urmeaza sa fie chemati luni la IPJ, deoarece sint suspiciuni in privinta actului de constatare incheiat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.