Local

Presedintele Oprisan il scapa pe inculpatul Oprisan

Mihai Boicu
22 iun 2006 1216 vizualizări
Consilierii PD si PNL au cerut Consiliului Judetean sa se constituie in parte civila pentru recuperarea prejudiciului de 22,5 miliarde de lei stabilit de DNA

Grupul de consilieri judeteni ai Aliantei D.A. a cerut ieri convocarea unei sedinte "de indata" a Consiliului Judetean, pentru ca institutia sa se constituie parte civila in procesul dintre DNA si Marian Oprisan. Presedintele CJ a fost trimis in judecata, impreuna cu alti cinci fosti si actuali angajati ai institutiei, pentru un prejudiciu de peste 80 de miliarde de lei, din care 22,5 miliarde de lei doar la CJ. Cei 11 liberali si democrati atrag atentia ca institutia, in calitate de parte vatamata, se poate constitui in parte civila fie in timpul urmarii penale, fie pina la citirea rechizitoriului de catre judecator in instanta. Or, primul termen al procesului are loc pe 5 iulie. Solicitarea consilierilor Aliantei D. A. a fost adresata secretarului general al judetului, Romeo Paul Postelnicu, si nu lui Marian Oprisan. "In cazul in care nu veti proceda la convocarea Consiliului Judetean, pentru constituirea in parte civila in dosarul mentionat, pe de o parte, si nu veti face nici demersurile in calitatea dumneavoastra de secretar al judetului, necesare constituirii Consiliului Judetean ca parte civila in dosarul mentionat, pe de alta parte, intelegem ca va asumati intreaga responsabilitate in legatura cu prejudiciul respectiv", se arata in solicitarea consilierilor Aliantei. In replica, secretarul general Romeo Paul Postelnicu ne-a spus ca responsabilitatea convocarii sedintei ii revine doar lui Marian Oprisan. "Consilierii judeteni pot solicita convocarea unei sedinte, dar convocarea o poate face numai presedintele CJ", ne-a declarat Postelnicu.


"Un demers demagogic"


Marian Oprisan ne-a spus ca solicitarea liberalilor si democratilor "e un demers demagogic, care nu are nici o legatura cu realitatea". "Solicitarea DNA ar fi intrat oricum in discutie in prima sedinta. Eu am sa prezint atunci adresa DNA in care cere sa ne constituim in parte civila", a adaugat Oprisan. Presedintele CJ a specificat ca el nu va solicita constituirea in parte civila, deoarece nu este de acord cu rechizitoriul procurorilor DNA. Acest lucru nu este de mirare, deoarece Marian Oprisan are in acest proces dubla calitate, de inculpat si de presedinte al CJ. Acesta nu a vrut sa precizeze cind va fi prima sedinta a CJ. Daca aceasta va avea loc dupa data de 5 iulie, atunci cind va fi primul termen, rezultatul nu va mai conta. Dupa citirea actului de acuzare, consilierii mai pot deschide o actiune civila pentru recuperarea prejudiciului de 22,5 miliarde de lei, care se suspenda pina la terminarea procesului penal. Cum CJ este dominat de pesedisti, este foarte greu decrezut ca si acest lucru se va intimpla. Marian Oprisan are sanse sa scape de plata oricaror sume daca procesul se prelungeste peste trei ani, atunci cind faptele sale se prescriu. Curtea de Conturi se va indrepta atunci impotriva consilierilor care s-au opus sau nu au actionat pentru constituirea in partea civila a CJ. De altfel, consilierii judeteni habar nu aveau ca trebuie sa faca acest lucru pina cind "Ziarul de Vrancea" nu a atras atentia public ca alesii ar putea plati oalele sparte de Marian Oprisan.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.