Local

Drumurile pun piedici testelor nationale

Camelia Stănilă
16 iun 2006 768 vizualizări
Autoritatile din comunele Vintileasca, Jitia si Chiojdeni incearca sa repare drumul din punctul Luncile, pentru a-i putea transporta pe elevi la examen. In caz contrar, elevii ar putea rata testarea .

Starea deplorabila a unor drumuri creaza probleme la deplasarea elevilor de clasa a VIII-a in centrele de examen. Circa 50 de elevi de la Vintileasca si Jitia, care trebuie sa ajunga la Grupul Scolar Dumitresti, risca sa parcurga o bucata de traseu pe jos, pentru a putea sustine testele nationale, care demareaza luni, 19 iunie. Aceasta deoarece circulatia este blocata in punctul Luncile din Chiojdeni, astfel ca autobuzul care trebuia sa-i transporte pe elevi la examen nu poate ajunge la Vintileasca. Din cauza surparii unui zid de sprijin, in zona este nevoie de o lucrarea de mai mare amploare pentru care nu sint bani deocamdata. Primarul Marian Georgescu spune ca nu poate astepta 2-3 saptamini pina la demararea reparatiilor, pentru ca acesti copii trebuie sa ajunga la examen luni. Cum testele nationale e dau intr-o singura sesiune, neprezentarea la probe duce la imposibilitatea repartizarii elevilor pe locurile disponibile la liceu. "Nici un autobuz nu urca mai sus de Chiojdeni. Deja copiii fac 12 km pina la Primarie, nu putem sa-i punem sa mai mearga pe jos inca 12-13 km. Acolo nu este nevoie decit de 4-5 ore, sa dam bolovanii la o parte cu un buldozer si apoi sa intindem niste pietris. Am mai facut lucrarea asta de 4-5 ori de asta-vara. Acum insa nu ne mai da nimeni utilaje", ne-a declarat Marian Georgescu, primarul comunei Vintileasca. Situatia pare insa a se rezolva, Prefectura alocind deja o cantitate de motorina, pentru demararea lucrarilor in zona, in cazul in care si vremea o va permite. "Am stabilit cu primarii din Jitia si Chiojdeni sa demaram lucrarile cu forte locale", a mai spus primarul Marian Georgescu. Oficialii din invatamint s-au gindit si la o solutie pentru cazul in care drumul nu poate fi reparat. "Ne-am gindit, in cazul in care nu se rezolva situatia, la o transbordare a elevilor. Sa-i lasam in punctul in care nu se mai poate trece si sa fie preluati in partea cealalta, de un alt mijloc de transport. In plus, elevii pot fi cazati gratuit la internatul liceului din Dumitresti", a afirmat adjunctul ISJ, Mihai Ladaru. Si inspectorul Nicolae Florea, cel care s-a ocupat de aceasta problema, spune ca pentru acesti copiii se va asigura cazarea pe toata perioada examenului, pentru a nu mai fi nevoie de transport in fiecare zi de examen. Oficialii din ISJ au precizat ca elevii nu vor trebui sa plateasca nimic din buzunar, fondurile fiind puse la dispozitie de Inspectoratul Scolar.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.