Local

Bomba bagata la macinat

Dan Chiriac
14 iun 2006 903 vizualizări
Blocarea concasorului a evitat o posibila tragedie la Panciu

Mai multi muncitori de la SC Vega 93 SRL Galati, punctul de lucru Panciu, au vazut moartea cu ochii dupa ce un proiectil aflat in perfecta stare de functionare a fost introdus in concasor, o instalatie de macinat pietre. In urma actiuni de escavare realizate pe riul Susita, un proiectil de 83 de milimetri a fost basculat si introdus in concasor, impreuna cu sute de kilograme de pietris. Cum instalatia este proiectata sa se blocheze in momentul in care in interior este introdus altceva decit piatra, utilajul s-a oprit inainte de a se produce explozia. "Cum proiectilul se afla in perfecta stare de functionare, avind focos, a existat in trei momente pericolul producerii unei explozii. Aceasta se putea produce in momentul bascularii, a introducerii in concasor sau in timpul procesului de macinare. Din fericire, utilajul este prevazut cu o sita care a oprit intrarea acestuia in interior", ne-a declarat maiorul Jenica Lazar, purtatorul de cuvint al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vrancea. Interventia pirotehnistilor a ost una complexa, procesul de scoaterea a bombei facindu-se cu multa grija, in mai multe etape. Mai intii a fost nevoie de demontarea mai multor piese din concasor si abia dupa aceea proiectilul a putut fi ridicat in conditii de securitate. Munitia a fost depozitata si urmeaza a fi distrusa in zilele urmatoare in poligonul de la Ciuslea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.