Local

Moarte suspecta la Tifesti

Dan Chiriac
12 iun 2006 1717 vizualizări
Un tinar de 25 ani a murit dupa ce a fost imbrincit de unchiul concubinei sale. Conditiile in care acesta a murit nu sint elucidate.

Un tinar de 25 de ani a murit in conditii suspecte la Tifesti, in cursul noptii de simbata spre duminica. Politistii au fost sesizati despre decesul lui Ionel Vornicu, de medicii de la Serviciul Judetean de Ambulanta. Verificarile au stabilit ca, pe fondul consumului de alcool, tinarul decedat a avut un conflict cu unchiul concubinei sale, Ionel Radu, 42 ani, din comuna Vizantea Livezi. Acesta din urma le-a declarat politistilor ca a intervenit sa o salveze pe nepoata sa si l-a impins pe tinar, care a cazut pe spate, s-a lovit cu capul de tablia patului si nu s-a mai ridicat. Lucia Radu, concubina celui decedat, povesteste ca acesta a murit in bratele sale. "Chiar eu l-am tuns seara, el s-a barberit si se pregatea sa faca o baie. Consumase ceva alcool si a sarit sa ma bata. Unchiul s-a bagat intre noi sa ne desparta. Nu l-a impins, dar barbatul meu s-a intins pe pat. Desi se schimbase la fata am crezut ca glumeste, ca nu era prima data cind incerca sa ma pacaleasca. Cind am vazut ca e serios, l-am stropit cu apa, i-am dat palme, l-am udat cu otet, dar nu reactionat. Am fugit la vecini si la dispensar, dar acolo nu am gasit pe nimeni. Am sunat la ambulanta, dar si aceasta a venit foarte greu. Mi-au spus ca au avut urgente la Cimpuri si Focsani. Cind au ajuns, medicii mi-au spus ca e mort", povesteste Lucia Radu cu ochii in lacrimi. Aceasta a ramas singura cu doi copii, unul de trei ani, iar celalalt cu doi ani mai mare.


Mandel era sufletist


Desi consuma alcool si o batea adesea pe concubina sa, Ionel Vornicu sau Mandel, cum era strigat de cunoscuti, era considerat un om muncitor. "A venit simbata seara sa ma ajute sa mut un

dulap. I-am zis ca nu-mi place cum arata. Se ingalbenise la fata, plus ca de vreo doua saptamini se plingea de dureri de cap. Era un baiat deosebit, saritor, care te ajuta oricind daca aveai nevoie. El muncea prin sat si ii tinea pe copii si pe nevasta", ne-a spus una dintre vecinele familiei Radu. Originar din Vaslui si stabilit fara forme legale la Tifesti, Ionel Vornicu a fost transportat la SML Vrancea pentru a se stabili cauza exacta a mortii. Desi concubina sa ar dori sa-l inmorminteze la Tifesti, pentru a se putea duce sa-i aprinda o luminare la capatii, rudele tinarului ar putea sa se opuna variantei si sa doreasca sa-l ingroape in locurile natale. Deocamdata, anchetatorii continua cercetarile pentru a stabili imprejurarile in care a murit tinarul. Variantele luate in calcul sint, in prezent, loviturile cauzatoare de moarte, un posibil infarct sau o blocare cu voma a cailor respiratorii. Doar necropsia va scoate la suprafata conditiile in care a decedat tinarul de doar 25 de ani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.