Local

CHF a finantat infrastructura Vrancei cu 280.000 de dolari

Mihai Boicu
8 iun 2006 1128 vizualizări
Organizatia americana a acordat inca 160.000 de dolari pentru proiectele de refacere a infrastructurii din Vrancea

Vrancea a primit o noua finantare de 160.000 de dolari de la organizatia CHF International Romania, pentru proiecte de refacere a infrastructurii care a fost afectata de inundatiile de anul trecut. Acesti bani se adauga sumei de 120.000 de dolari, care a fost acordata in noiembrie 2005 pentru un numar de 12 proiecte, ceea ce ridica la 280.000 de dolari finantarea primita de autoritatile locale vrincene de la organizatia americana. In judet vor fi finanantate citeva punti si podete pietonale, dar si instalarea de podete pe tuburi pentru drenajul apelor. In a doua etapa a programului Romanian Flood Recovery (RFR), pentru Proiecte de Imbunatatire a Comunitatii, inceputa in luna ianuarie, valoarea proiectelor finantate de CHF a crescut pina la 25.000 de dolari fiecare. In urma unei intilniri recente organizata intre reprezentanti ai CHF, Consiliului Judetean Vrancea, Patronatului Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Vrancea si primari ai localitatilor afectate de inundatii, CHF a primit 39 de proiecte de refacere a infrastructurii, din care a selectiont opt pentru finantare. Valoarea acestor proiecte este de 120.000 de dolari. In aceasta luna, CHF va mai aloca inca 40.000 de dolari pentru cel mult patru proiecte. Autoritatile care au obtinut finantare contribuie la rindul lor cu forta de munca si cu bani de la bugetul local pentru realizarea lucrarilor propuse. In majoritatea cazurilor, termenele de realizare a investitilor variaza intre 1 si 3 luni. De asemenea, pe linga alte programe, CHF acorda imprumuturi cu dobinda redusa pentru refacerea locuintelor distruse de inundatii, acestea putind fi solicitate de sinistrati. Pina la inceputul lunii mai, organizatia a acordat imprumuturi in valoare de 5000 de dolari in Vrancea. "Programul RFR este finantat de catre Guvernul SUA, prin intermediul Agentiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID) si care a fost infiintat cu scopul de a se acorda asistenta rapida si cu impact economic pozitiv pe termen lung, in zonele afectate de inundatii. Programul permite celor afectati de aceste calamitati sa ia parte la procesul de reconstructie, precum si sa invete cum sa atenueze efectele unor viitoare inundatii", se arata intr-un comunicat de presa al CHF International.


Cele opt proiecte finantate de CHF International Romania


Gura Calitei, sat Plopu - constructie podet

Vrincioaia, sat Poiana- reabilitare punte pietonala

Mera, sat Vulcaneasa- reabilitare pod

Chiojdeni- reabilitare scoala generala

Milcovul, sat Lamotesti- instalare podete pe tuburi pentru drenajul

apelor

Vidra- reabilitare punte pietonala

Reghiu- reabilitare punte pietonala

Valea Sarii, sat Buchila- reabilitare punte pietonala


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.