Local

Drumul din Vintileasca provoaca razboaie civile

Mihai Boicu
7 iun 2006 1741 vizualizări
Starea dezastruoasa a drumului a provocat un conflict intre primar si un cetatean nemultumit.

Primarul comunei Vintileasca, liberalul Marian Georgescu, este acuzat de unul dintre consatenii sai ca l-ar fi agresat deoarece l-a criticat pentru ca nu repara drumul din comuna, care este de-a dreptul impracticabil. Stanel Negru, padurar la Ocolul Silvic Panciu, sustine ca, pe 30 mai, in jurul orelor 7.00, in timp ce mergea din satul Neculele spre Vintileasca, a fost oprit de primar, care se afla la volanul unui autoturism Aro. "Pe un ton raspicat, a inceput sa ma injure fara nici un motiv acuzindu-ma ca in urma cu o saptamina am discutat la magazinul lui Vacaroi Viorel despre starea drumurilor din comuna, deoarece mergem pe jos aproximativ 14 kilometri. In ziua respectiva am spus ca este greu sa mergi atitia kilometri pe jos, fiind auzit de soacra primarului, Apostu Stanica", sustine Stanel Negru. Padurarul spune ca a reusit sa evite o eventuala bataie cu primarul comunei. Marian Georgescu ne-a declarat in replica ca nu s-a intilnit cu Stanel Negru si ca acesta ar fi inventat conflictul. "Nu este adevarat ce spune acest om. El a construit o cladire fara autorizatie si l-am somat de mai multe ori sa o darime. Probabil ca vrea sa amine deznodamintul. Chiar daca mi-ar fi spus asa ceva nu m-as fi suparat pentru ca este drum national si nu am cum sa-l repar eu. Nu avea cum sa aiba discutia asta cu mine pentru ca nu este niciodata acasa. El este permanent plecat la padure", ne-a declarat primarul Marian Georgescu. Comuna este traversata de DN 2 R, un fost drum judetean trecut in categoria drumurilor nationale la initiativa lui Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean, pentru a putea fi reparat mai lesne. Desi au trecut doi ani de atunci, drumul este intr-o stare dezastruoasa si comuna este, practic, izolata deoarece autobuzele nu mai ajung pina acolo. P rimarul Marian Georgescu spune ca a avut recent o discutie cu conducerea Regionalei Iasi a Companiei Nationale de Drumuri si Autostrazi si ca este posibil sa fie alocate onduri europene pentru reabilitarea DN 2 R. De asemenea, gospodarul comunei Vintileasca a facut ieri demersuri la Guvern pentru emiterea unei hotariri care sa consfinteasca ca un drum forestier cu o lungime de 3,8 kilometri se afla in domeniul public. Hotarirea este necesara pentru ca, pina la 30 iunie, sa fie depusa documentatia necesara pentru obtinerea unei finantari de un milion de euro prin programul Sapard. Drumul forestier face legatura intre satul Neculele si Manastirea Monteoru.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.