Local

Meningita a omorit un copil

Andreea Negoiță
15 mar 2005 1084 vizualizări
Bebelusul avea doar sase luni si a murit la spital. La copii, boala se poate confunda cu gripa, iar parintii pot neglija simptomele.

Prima victima a meningitei a decedat la sectia de Boli Infecto-Contagioase a Spitalului Judetean. Un sugar de doar sase luni din comuna Pufesti a fost adus de urgenta, joi dupa amiaza, la Unitatea de Primire a Urgentelor cu febra mare, varsaturi si agitatie. Copilul a intrat pe mina medicilor infectionisti, dar dupa trei zile a intrat in coma si a murit. "A ajuns la noi joi dupa amiaza, in stare foarte grava. Dupa simptome, ne-am dat seama ca era vorba de meningita, este vorba de fapt despre meningoencefalita, o forma mai grava a meningitei. Mama lui ne-a spus ca, cel mai probabil, a luat microbul de la bunicul lui, care sta in aceeasi casa cu ei, pentru ca batrinul tuseste foarte urit si se simte cam rau. Se pare ca microbul a gasit cele mai bune conditii de dezvoltare in organismul copilului. Cind a venit la noi era distrofic si cu o forma de anemie inaintata. Dupa ce i-am facut radiografie, am constatat ca avea o anomalie la nivelul craniului si cred ca acest lucru a facilitat instalarea bolii", ne-a declarat medicul Georgeta Serban, sefa sectiei de Boli Infecto-Contagioase. Medicii cu care am stat de vorba ne-au mai spus ca bebelusul a fost adus prea tirziu la spital. Meningita microbiana este cea mai grava forma de meningita la sugari, aceasta putind afecta creierul in mod iremediabil. Medicii spun ca bebelusul din Pufesti a mai fost internat la spitalul din Adjud de doua ori cu afectiuni respiratorii, dar acolo nu s-a depistat meningita. Medicii recomanda parintilor sa-si aduca bebelusii imediat la spital daca prezinta febra mare (39-40 grade C), varsaturi, agitatie, somnolenta, convulsii, intoleranta la lumina si lipsa poftei de mincare. Simptomele apar la 24-48 de ore de la contaminare. Medicii spun ca, in absenta tratamentului, evolutia unei meningite bacteriene se face spre deces in proportie de 80-90 la suta din cazuri, restul prezentind sechele grave. La copii, riscul este mult mai mare, dat fiind ca aceasta boala se poate confunda cu gripa, iar parintii mai putin instruiti pot neglija simptomele. Rata mortalitatii in cazul meningitei bacteriene este de 50%.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.