Local

Mita in lei grei pentru un ofiter de la Investigarea Fraudelor

Matei Bratu
29 apr 2006 1163 vizualizări
Un ofiter de la Serviciul de Investigare a Fraudelor a refuzat pentru a doua oara sa ia mita de la un sofer care transporta ilegal doua tone de fier vechi. In plasa politistilor pica insa doar "plevusca"

Un ofiter de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IJP Vrancea a refuzat spaga pentru a doua oara in ultimii doi ani, dindu-l pe mina procuraturii pe mituitorul care-i oferise "o atentie" de 1000 lei grei. Inspectorul principal Lucian Cazacu, care pare sa joace rolul incoruptibilului de serviciu, a refuzat banii care i-au fost oferiti de un sofer care vroia sa scape fara amenda si cu marfa neconfiscata. Politia a organizat un flagrant barbatului care este acum cercetat pentru dare de mita. In urma cu doi ani, patroana unei firme a incercat sa-i ofere aceluiasi politist 500 de euro pentru a scapa de dosarul penal. Soferul unei autoutilitare Ford Tranzit, care transporta deseuri neferoase fara acte, a fost surprins, joi seara, de politisti in Bariera Marasesti fara documentele legale ale marfii pe care o transporta. La fata locului s-au deplasat ofiteri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, care au constatat ca soferul Cornel Iancu, 33 ani, din judetul Teleorman, transporta doua tone de deseuri neferoase, fara a avea autorizatie. La pretul oferit de centrele de colectare a fierului vechi, marfa valora in jur de 60 de milioane de lei. "Cornel Iancu a incercat sa ofere unuia dintre ofiteri o suma de bani, pentru a nu lua masurile legale ce se impuneau, respectiv sanctionarea contraventionala si confiscarea cantitatii de deseuri neferoase", se arata in comunicatul IPJ Vrancea. Inspectorul principal Lucian Cazacu si-a anuntat telefonic sefii, iar un procuror de la Parchetul de pe linga Tribunalul Vrancea, impreuna cu ofiterii Biroului Anticoruptie, au organizat un flagrant. Astfel, Cornel Iancu a fost prins in timp ce ii oferea politistului 1000 RON. "In cauza a fost intocmit dosar penal, care a fost declinat Parchetului pentru continuarea cercetarilor sub aspectul comiterii de catre Cornel Iancu a infractiunii de dare de mita", a declarat comisarul Mariana Apostol, de la Biroul de Presa al Politiei.


Politistilor nu le place fierul vechi


Inspectorul principal Lucian Cazacu s-a mai confruntat cu un caz similar in urma cu doi ani, cind patroana unei societati din Bacau a incercat sa-i dea mita 500 de euro. Atunci, un TIR incarcat cu peste 21 de tone de deseuri feroase a fost oprit de un echipaj al Politiei Rutiere de la Tisita. Soferul camionului, Adrian Bolohan, 22 ani, a prezentat acte de insotire a marfii care nu erau datate. In momentul in care politistii i-au cerut soferului sa deschida cabina TIR-ului, acesta a luat-o la fuga prin porumb, fiind prins dupa 700 de metri. In dimineata zilei urmatoare, patroana firmei s-a prezentat cu o copie a actelor, iar citeva ore mai tirziu a venit la politie cu gindul sa dea mita celor care se ocupau de caz. Ofiterul a anuntat si atunci conducerea inspectoratului care a organizat un flagrant.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.