Local

A aparut un nou Schit, la Racoasa

Valentin Muscă
27 apr 2006 1151 vizualizări
Peisajul religios al Vrancei s-a imbogatit prin punerea bazelor unei noi asezari monahale. "Avem doua maici in punctul Mireanu, din comuna Racoasa, unde manastirea are o mica proprietate. Cu ajutorul lui Dumnezeu, speram sa infiintam un metoc (manastire mica subordonata administrativ unei manastiri mai mari - n.r.) al Manastirii Brazi, la Racoasa, pe care sa-l adaugam celorlate asezari monahale ale Brazilor", ne-a spus monahia Eusebia Tasca, secretara Manastirii Brazi si stareta Schitului "Sfintul Ioan Botezatorul" din Dealul Neicului

Potrivit unor informatii neoficiale, acesta va fi al douazecelea asezamint monahal din Vrancea si cel

mai recent asezamint monahal din Romania. Nascut din cenusa, acum 17 ani, asezamintul monahal de la Brazi a reusit, in ultimii ani, sa ajunga in topul celor mai bine administrate manastiri din judet. Dupa ce manastirea a fost pusa pe picioare in mai putin de un deceniu, in anul 2000 monahiile de la Brazi au inceput, cu ajutorul si binecuvintarea Episcopiei Buzaului si Vrancei, rectitorirea Schitului "Sfintul Ioan Botezatorul". Manastirea Brazi a redevenit ca pe timpul fostului Mitropolit Teodosie al II-lea, o asezare monahala cu schituri in toate colturile podgoriei Panciu. La mai bine de trei secole de la fondarea acestora, astazi, schiturile Trotusanu, Musinoaiele si Schitul "Sfintul Ioan Botezatorul" - infiintat de staretul Dimitrie in 1835 - se afla, din nou, in grija Manastirii Brazi. Acestora li se va adauga si germenele viitorului Schit Racoasa, iar Manastirea Brazi va deveni cel mai puternic centru monahal din sudul Moldovei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.