Local

Taximetristul omorit, dus la gropa in sunet de claxoane

Matei Bratu
10 apr 2006 1100 vizualizări
Colegii taximetristului nu au preluat nici o comanda pe durata inmormintarii. Circulatia in oras a fost paralizata timp de o ora.

Sute de taximetristi l-au condus, ieri, pe ultimul drum pe taximetristul Ionel Ariton, omorit cu salbaticie zilele trecute de un tinar. In semn de solidaritate, pe parcursul inmormintarii, angajatii companiei Taxi RAL nu au preluat comenzi. Sotia victimei a reusit doar cu ajutorul sedativelor sa faca fata grelei incercari. In timp ce taximetristul era condus pe ultimul drum, criminalul sau se afla in arestul IJP Vrancea.


Ionel Ariton a fost condus ieri pe ultimul drum alaturi de familie, colegi si o multime de prieteni. Peste 250 de taximetristi au vrut sa fie alaturi de familia indoliata, s-au urcat in taxiuri si au venit la biserica de pe strada Revolutiei. In jurul orei 14.00, trupul neinsufletit al taximetristului a fost scos din biserica in tipetele disperate ale familiei. Cei doi preoti care au oficiat slujba au oprit in dreptul fiecarei biserici si s-au rugat pentru sufletul celui ucis. De asemenea, la Capela, unde Ionel Ariton statea de cele mai

multe ori si isi astepta comenzile, a avut loc un moment de reculegere. Aici au iesit si toti vecinii barbatului ca sa-l vada pentru ultima oara. Ingrijorarea si tristetea se putea citit in ochii taximetristilor. "In locul lui as fi putut fi eu sau oricare dintre colegii mei. Ionel Ariton a cazut victima fara sa greseasca cu nimic", ne-a spus un tinar taximetrist, care insotea cortegiul. Sau poate ca vina lui a fost ca a vrut sa mai faca un ban in plus pe linga pensia de nimic pe care o primea dupa o viata de munca. Taximetristii de la firma RAL au strins bani pentru a ajuta familia barbatului si, timp de trei zile, au purtat doliu la masini.


Bulevardele paralizate


Mai bine de o ora, cit a durat ultimul drum al taximetristului, bulevardele Bucuresti si Unirii au fost, practic, paralizate. Cele peste 250 de taxiuri au ocupat un sens de mers, ceilalti participanti la trafic fiind nevoiti sa o ia pe contrasens. Sase politisti rutieri au reusit cu greu sa deblocheze circulatia in zona si sa evite producerea unor incidente neplacute. In zona pasajului Vilcele, traficul a revenit la normal iar taximetristii au coborit din masini pentru a-si vedea pentru ultima oara colegul. Dupa slujba de

inmormintare, cosciugul taximetristului a fost coborit in groapa in sunetul asurzitor al claxoanelor. In timp ce Ionel Ariton era condus pe ultimul drum, criminalul acestuia se afla in arestul IPJ Vrancea. Pina va ajunge in fata unui judecator, criminalul va avea timp sa mediteze la ceea ce a facut si sa-si dea seama daca a meritat sa ia viata unui om doar pentru o masina. Reamintim ca taximetristul Ionel Ariton a fost ucis cu zece lovituri de cutit de un tinar care abia implinise 18 ani. Criminalul isi premeditase fapta in urma cu trei saptamini si vroia sa omoare un taximetrist pentru a face rost de o masina pe care sa o vinda. Cu banii pe care i-ar fi luat pe masina, Ciprian Banu vroia sa-si faca pasaport si sa plece din tara.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.