Local

Instanta i-a taiat sporul de vechime lui Oprisan

Mihai Boicu
5 apr 2006 1045 vizualizări
Curtea de Apel Galati a anulat sporurile pentru Marian Oprisan si vicepresedintii Horia Furtuna si Mircea Diaconu. Presedintele Consiliului Judetean a anuntat ca va face contestatie in anulare.

Prefectura a obtinut anularea in instanta a sporurilor de vechime pe care Consiliul Judetean le-a dat in august 2005, pentru presedintele Marian Oprisan si vicepresedintii Mircea Diaconu si Horia Furtuna. Curtea de Apel Galati a anulat, printr-o hotarire definitiva si irevocabila, acordarea acestor sume. Sporul era de 20% pentru presedinte si de 25% pentru cei doi vicepresedinti. Marian Oprisan a incercat sa obtina spor de vechime macar o luna de zile, deoarece de la 1 septembrie 2005 a intrat in vigoare

Ordonanta nr. 108/2005, care mentiona ca demnitarii nu au dreptul la spor de vechime. Disputa juridica dintre Prefectura si Consiliul Judetean pe aceasta tema a inceput dupa ce Marian Oprisan a emis Dispozitia nr. 309/1.08.2006, prin care s-a dispus acordarea sporului de vechime pentru persoanele care ocupa functii de demnitate publica. "Au crezut ca o sa gaseasca o portita si o sa primeasca necuvenit sumele reprezentind vechime in munca. Curtea de Apel Galati a facut dreptate Institutiei Prefectului", ne-a declarat prefectul Ion Oprea.


"Impresionati de semnatura prefectului!"


Prefectura a cerut, pe 14 august 2005, revocarea dispozitiei aratind ca, potrivit Legii nr.154/1998, salariul este unica forma de remunerare a activitatii corespunzatoare functiei de demnitate publica. Intrucit Marian Oprisan a refuzat sa dea curs solicitarii, Prefectura a cerut la sectia de contencios administrativ a Tribunalului Vrancea anularea dispozitiei. CJ a aratat ca prevederile Legii 154/1998 au fost modificate prin Legea 393/2004, privind statutul alesilor locali, unde la art. 39 se mentioneaza ca durata mandatului functiei de demnitate publica constituie vechime in munca si specialitate si se ia in calcul la acordarea tuturor dreptuilor banesti rezultate din aceasta. CJ a cistigat in ianuarie procesul la Tribunalul Vrancea, insa a pierdut procesul la Curtea de Apel Galati, instanta care a considerat ca

Legea 393/2004 nu modifica Legea 154/1998 in ceea ce priveste indemnizatiilor celor care ocupa functii e demnitate publica. Marian Oprisan spune ca sint destule de motive pentru a formula o constestatie in anulare impotriva hotaririi Curtii de Apel Galati. "Curtea de Apel Galati a emis pe acelasi tip de speta hotariri diverse. In unele cazuri au hotarit ca este legal sa se acorde sporuri de vechime, in cazul acesta au fost probabil impresionati de semnatura prefectului si nu au fost de acord! Legea privind indemnizatiile a intrat in vigoare in septembrie 2005 si pina atunci orice cetatean putea beneficia de sporuri de vechime", ne-a declarat presedintele Consiliului Judetean Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.