Local

Primarul din Suraia s-a inscris in PNL

Mihai Boicu
17 mar 2006 2203 vizualizări
Fostul pesedist Pamfile Statache s-a intors de unde a plecat in 2000

Harta politica a primarilor s-a schimbat din nou prin plecarea unui alt primar din PSD. Pamfile Statache, primarul comunei Suraia, a trecut pe 6 martie in PNL. Acesta le-a urmat fostilor primari pesedisti din Soveja si Tifesti, care plecasera cu putin timp inainte la PD. Pamfile Statache a fost membru al PNL 93 Cimpineanu si in 2000 era, dupa cum spune, singurul primar al acestei formatiuni din Moldova. La putin timp dupa ce a fost ales a trecut la PSD. Primarul spune ca trecuta sa apartenenta la liberali a contat cel mai mult in reorientarea sa politica. "Nu stiu daca neaparat o sa am fonduri la gramada. Eu am considerat ca este momentul sa revin in familia PNL", ne-a declarat Pamfile Statache. Noul sau sef de partid, Nini Sapunaru, spune ca el a avut intotdeauna o relatie buna cu primarul din Suraia, deoarece a vazut ca acesta are "un anume comportament inca din anii trecuti". "Domnul Statache nu a fost unul dintre talibanii PSD. Nu a facut cineva anume demersuri, ne-am intilnit la jumatatea drumului. El colaboreaza foarte bine cu viceprimarul PNL din comuna", ne-a declarat Nini Sapunaru. Liderul liberal spune ca mai sint discutii si cu alti primari PSD, insa a refuzat sa declare ceva despre acest lucru. Unul dintre cei care ar putea trece in PNL este primarul din Marasesti, Emilian Brasov, care intimpina in sa dificultati pentru a se intoarce in partid, chiar din partea organizatiei locale. In acest moment, in Vrancea sint 62 de primari PSD, 4 primari PD si 7 primari PNL. Este de asteptat ca in perioada urmatoare sa se mai produca miscari pe scena politica,pina la intrarea in vigoarea a noului statut al alesilor locali. Dupa aceea, se presupune ca alesii care isi schimba partidele isi pierd si unctiile.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.