Local

Vraciu ii piraste pe liberali la conducerea PD

Mihai Boicu
13 mar 2006 870 vizualizări
Senatorul Jan Vraciu cere sprijinul conducerii PD pentru Andrei Dulgheru, destituit in urma cu citeva zile de la conducerea Casei de Asigurari, acuzat ca a intervenit in masluirea unei licitatii. Inainte sa se pronunte justitia, seful PD vrea sa dea vina pe liberali pentru destituirea lui Dulgheru in fata Biroului Permanent National. Odata cu aceasta demitere, cresc tensiunile dintre democrati si liberali, dat fiind ca acestia din urma au refuzat sa discute matrasirea in Alianta.

Sistemul sanitar este intr-o profunda criza, iar democratii s-au suparat pe liberali pe motiv ca le-au demis inginerul din fruntea bancii sistemului sanitar vrincean. Destituirea democratului Andrei Dulgheru din functia de director al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate a inflamat relatiile dintre liberalii si democratii vrinceni. Pina acum acestia s-au laudat ca la nivel local nu sint nici un fel de certuri in Alianta D. A. deoarece scopul comun este inlaturarea lui Marian Oprisan de la conducerea Consiliului Judetean. Casa Judeteana de Asigurari a dezbinat aceasta unitate fragila proclamata in declaratii, deoarece democratii ii suspecteaza pe liberali ca au dat o mina de ajutor la destituirea lui Andrei Dulgheru, la numai citeva zile dupa ce fusese ales in functia de presedinte executiv al PD Vrancea. Senatorul Jan Vraciu, dupa ce a facut un sfat cu oamenii sai deincredere, Lica Panciu si Andrei Dulgheru, a anuntat ca va prezenta astazi ceea ce s-a intimplat cu Andrei Dulgheru in Biroul National Permanent al PD. "Am intrat in posesia ordinului de destituire si a motivatiilor si le voi prezenta Biroului Permanent. Voi solicita sprijin pentru rezolvarea acestei situatii. Oricum, ordinul urmeaza sa fie contestat pe cale administrativa si, daca nu se rezolva, pe cale judecatoreasca", ne-a declarat Jan Vraciu. Presedintele democratilor vrinceni intentioneaza sa-i acuze pe liberali in fata lui Emil Boc ca se afla in spatele destituirii lui Andrei Dulgheru si, pentru a-i trece supararea, cere reinsacunarea acestuia. "Am argumente care sa sustina acest lucru", a precizat Jan Vraciu cu privire la implicarea liberalilor. Seful democrat, care pare sa le faca o declaratie de razboi liberalilor, a r efuzat sa spuna cum vede functionarea in viitor a Aliantei D. A. in judet pina cind nu va loc discutia din cadrul BPN. Destituirea lui Andrei Dulgheru pe motiv ca a incercat sa influenteze rezultatul unei licitatii pentru ca aceasta sa fie cistigata de o firma apropiata PD, l-a lasat masca pe Vraciu, care nu credea ca omul sau va fi demis atit de usor de la sefia bancii sistemului sanitar. Destituirea este motivul mai multor premiere, dat fiind ca Dulgheru este primul director al actualei puteri care a fost demis, dar si pentru care Jan Vraciu se duce cu jalba in protap la Bucuresti. Sursele noastre spun ca senatorul PD l-ar fi sunat pe dr. Cristian Vladescu, seful CNAS, pentru a se plinge ca Nini Sapunaru ar fi comandat aceasta demitere. In replica, seful CNAS i-ar fi transmis ca neregulile de la CAS au fost mai grave decit se astepta, fapt care se vede si din nota de control.


"Un om a gresit si a fost dat afara"


Nini Sapunaru, presedintele PNL Vrancea, neaga ca liberalii au vreo implicare in demiterea lui Andrei Dulgheru, spunind ca totul se datoreaza neregulilor grave descoperite de Corpul de Control al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate in institutia condusa de inginerul Andrei Dulgheru. "Nu avem nici un fel de amestesc, este pur si simplu un act de control. Nu cred ca cei de la CNAS au facut un control fara sa aiba dovezi. Este o greseala din partea PD sa-l sustina pe domnul Dulgheru fara sa vada actul de control. Este bine ca atunci cind ai o problema sa o rezolvi cit mai repede. Nu cred ca tensioneaza relatiile cu PD faptul ca un om a gresit si a fost dat afara", a declarat Nini Sapunaru, presedintele PNL. Liberalii spun ca postul de director al CAS nu trebuie sa fie eminamente politic, cu atit mai mult cu cit pentru Andrei Dulgheru s-a obtinut si o derogare, acesta fiind inginer. Tensiunile dintre PNL si PD nu au

fost discutate in Consiliul de Conducere al Aliantei D. A. Vrancea, din care face parte si Andrei Dulgheru. Liberalii au declinat "invitatia" PD la sedinta de ieri pe motiv ca sint plecati din oras.

CAS a devenit marul discordiei in Alianta din momentul in care liberalul Tudorel Harabor a fost nevoit sa-si dea demisia din functia de director economic al institutiei. Liberalii i-au invinovatit atunci "pe la spate" pe democrati ca au trimis presei informatiile potrivit carora Tudorel Harabor este cercetat intr-un dosar penal aflat pe rolul instantelor militare pentru a scapa de acesta din institutie. CNAS a invocat in decizia de destituire a lui Andrei Dulgheru faptul ca licitatia pentru continuarea lucrarilor la noul sediu al CAS,

cistigata de SC Conbeta SRL, nu a fost corecta. Odata cu aceste schimbari, s-a spulberat si pactul de neagresiune dintre liberali si democrati, care si-au jurat sa nu-si deranjeze oamenii instalati in functii. In realitate, in acest caz, lupta dintre PNL si PD se da pe anii din sistemul sanitar.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.