Local

Femeile lui Mazere il parasesc pe Vraciu

Mihai Boicu
2 mar 2006 944 vizualizări
28 de femei si-au dat demisia ieri din PD, acuzind modul in care senatorul Jan Vraciu conduce partidul. Nicu Mazere ne-a confirmat ca printre demisionare se afla contabila sefa si sefa sa de magazin.

De 1 martie, presedintele democratilor vrinceni Jan Vraciu este tinta unui atac la baioneta al femeilor din PD. Ieri, 28 dintre democrate si-au dat demisia din partid, acuzindu-l pe senator ca a creat in organizatie "premisele unui spirit nociv, distructiv si cancerigen". Demisia vine dupa ce, luni, Biroul Permanent National a respins candidatura lui Nicu Mazere la functia de presedinte si dupa demisia lui Gabriel Corneanu din PD, care acuza marginalizarea celor care au luptat in opozitie cu PSD-ul. Senatorul Jan Vraciu ne-a declarat ca demisionarele au intrat in partid o data cu Nicu Mazere. Nicu Mazere sustine insa ca nu are nici o legatura cu demisiile, insa a recunoscut ca printre acestea se numara doua angajate de la societatea sa.


Batalia dintre Jan Vraciu, presedintele PD Vrancea, si omul de afaceri Nicu Mazere, vicepresedinte al organizatiei, nu s-a incheiat, chiar daca Biroul Permanent National i-a respins ultimului candidatura la functia de presedinte. Duminica se va alege conducerea organizatiei judetene, pentru care vor candida Jan Vraciu si Raluca Ioan, presedintele organizatiei de tineret. Lupta dintre Jan Vraciu si Nicu Mazere se da de aceasta data prin interpusi, respectiv prin 28 de membre ale PD, care au demisionat in grup din PD. "Constatam ca insusi presedintele PD, d-l Jan Vraciu, nu este capabil sa tina acest echilibru in partid, ba dimpotriva, prin anumite subterfugii, a alungat oamenii importanti din partid, din primele rinduri, creind premisele unui spirit nociv, distructiv si cancerigen. Este greu in momentul de fata sa mai putem remedia situatia, iar cei vinovati ar trebui sa plateasca, iar nota de plata este insotita de demisia noastra alaturi de d-l consilier Gabriel Corneanu, pe care il apreciem ca un om cu maturitate si responsabilitate politica", se arata in demisie. Doua dintre demisionare, Liliana Andrei si Camelia Sirbu, ne-au spus ca nu au nici un fel de legatura cu Nicu Mazere sau Gabriel Corneanu. Liliana Andrei l-a luat peste picior pe Jan Vraciu spunind ca discursul sau de la alegerile pentru conducerea organizatiei de femei il putea face si un "copil de clasa a VII-a". "Personal nu-l cunosc pe d-l Mazere, l-am vazut la alegerile de la organizatia de femei si mi-a placut mai mult cum a vorbit dumnealui decit Vraciu. Nu credeam ca va fi inlaturat. O data ce a putut candida pentru Senat ar fi trebuit sa candideze si pentru sefia organizatiei", ne-a declarat Liliana Andrei. Aceasta ne-a spus ca a depus demisia colectiva ieri la sediul PD si ca a contactat-o doar pe Constantina Negoita, presedinta organizatiei de femei.


Doua demisionare sint angajatele lui Mazere


Cele 28 de demisionare s-au "prezentat" ca membre in organizatia de femei, lucru infirmat de presedinta Constantin Negoita, care ne- a spus insa ca acestea fac parte din organizatia judeteana. Jan raciu, alertat probabil de aceste demisii din PD, a facut aseara personal o verificare in listele de mebri, in speranta ca cele 28 nu sint democrate cu acte in regula, insa ne-a confirmat ca demisionarele au fost intr-adevar colegele sale. "Am verificat, sint intrate in partid o data cu d-l Mazere, in august 2004, in schimb nu figureaza cu nici un fel de activate, nu si-au platit cotizatia si nici nu si-au ridicat carnetul. Au fost membre in organizata municipala. Cel putin patru, cinci sint angajate ale domnului Mazere, sint si

care au standuri la el", a declarat Jan Vraciu. Seful democratilor vrinceni s-a ferit sa afirme deschis ca Nicu Mazere se afla in spatele actiunii indreptate impotriva sa insa a afirmat "cu toata responsabilitatea ca textul este scris de d-l Mazere", deoarece "este modul lui de exprimare". Jan Vraciu a spus ca nu stie daca vor mai urma si alte demisii. Nicu Mazere a confirmat ca doua dintre femeile care au demisionat lucreaza la firma sa. Este vorba de contabilul sef, Marian Mehedinti, si sefa de magazin, Georgeta Boboc. Cu toate acesea, vicepresedintele democrat sustine ca nici nu le-a adus in PD si nu le-a cerut sa plece din partid. Nicu Mazere a anuntat ca nu va mai candida la nici o functie in organizatia judeteana a PD si spune ca prefera sa ramina "un observator si un mediator al partidului". "In aceea ce priveste actiunea ascunsa pe care a intreprins-o Jan Vraciu de a ma impiedica sa candidez nu este si nu reprezinta un gest de fair play, iar datorita faptului ca nu este fiu al tinutului Vrancei, Jan Vraciu nu a inteles si nu va intelege bunul simt al electoralului vrincean", ne- a spus Nicu Mazere, in replica.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.