Local

Jan Vraciu l-a eliminat din cursa pe Nicu Mazere

Mihai Boicu
28 feb 2006 1531 vizualizări
Biroul Permanent National nu i-a validat candidatura lui Nicu Mazere la functia de presedinte al PD Vrancea, oficial pentru ca nu are doi ani vechime in partid. In semn de protest, consilierul local Gabriel Corneanu a anuntat ca demisioneaza azi din PD, deoarece conducerea partidului lasa organizatia pe mina "clanului Vraciu". Senatorul Jan Vraciu va avea un candidat de forma in persoana consilierului judetean Raluca Ioan.

Spiritele se incing in PD pe ultima suta de metri inaintea alegerilor de duminica. Biroul Permanent National i-a retezat ieri avintul politic al vicepresedintelui Nicu Mazere, care isi vede naruite sperantele de a-i lua locul de presedinte lui Jan Vraciu pe motiv ca nu are vechime in partid. Senatorul Vraciu se va "bate" duminica cu un candidat surpriza, Raluca Ioan, aparut pe ultima suta de metri, care este insa "mina moarta" pentru ca actualul presedinte sa nu candideze singur. Invalidarea lui Nicu Mazere l-a determinat pe Gabriel Corneanu sa-si anunte plecarea definitiva din PD. Corneanu spune ca prin scoaterea lui Nicu Mazere din cursa conducerea PD lasa organizatia pe mina "clanului Vraciu", care a tras deja pe linie moarta oamenii care au ajutat partidul sa ajunga la putere. De remarcat ca omul de afaceri Nicu Mazere a fost principalul sponsor al democratilor vrinceni in 2004, cind a avut destula vechime pentru a candida pentru functia de senator si a ocupa functia de vicepresedinte al organizatiei.


In fata membrilor Biroului Permanent National al PD s-au prezentat ieri trei candidati pentru conducerea organizatiei Vrancea: "anuntatii" Jan Vraciu si Nicu Mazere si "surpriza" Raluca Ioan. Candidatura lui Nicu Mazere nu a fost validata pentru motivul oficial ca acesta nu are vechimea de doi ani necesara in partid. Presedintele Jan Vraciu spune ca derogarea de vechime se acorda numai in conditii exceptionale, desi Nicu Mazere a putut ocupa pina in prezent functia de vicepresedinte si a fost candidat pentru un loc in Senat la alegerile parlamentare din 2004. "Pentru vicepresedinte sint alte conditii, atunci cind a ocupat aceasta functie era in vigoare vechiul statut", a explicat Jan Vraciu. Liderul democrat a lasat sa se inteleaga ca si prestatia lui Nicu Mazere a lasat de dorit in fata membrilor Biroului Permanent National, motiv pentru care acestia l-au respins fara drept de apel. Vicepresedintele Nicu Mazere nu a comentat decizia BPN si, din cite se pare, ar putea disparea din prim planul organizatiei daca nu va candida pentru o alta functie pentru care termenul limita de inscriere expira miine. "In ceea ce ma priveste, imi asigur colegii ca voi fi alaturi de ei si ii voi sprijini ca si pina acum. Nu stiu daca voi candida pentru o alta functie, ma voi gindi. Eu stiu si sa pierd si sa cistig", ne-a declarat Nicu Mazere. Patronul de la SC Miorita SRL a fost sponsorul lui Jan Vraciu la alegerile din 2004, insa a cazut incet incet in dizgratie, cind a incepeut sa emita pretentii care nu i-au convenit senatorului PD. De remarcat ca Mazere a defilat in ultima vreme cu un discurs radical, impotriva lui Jan Vraciu, sustinind ca este nevoie de un nou suflu in PD.


Raluca Ioan este mai "veterana" decit Jan Vraciu


In conditiile iesirii din cursa a lui Nicu Mazere, Jan Vraciu se indreapta cu pasi siguri spre cistigarea unui nou mandat de presedinte al PD, functie pe care o ocupa din anul 2001. Contracandidatul sau de duminica va fi consilierul judetean Raluca Ioan, sefa organizatiei de tineret. Aceasta s-a inscris ieri in cursa, cu putin timp inainte de a expira termenul limita pentru depunerea candidaturilor. Actualul presedinte democrat ramine favorit la alegerile de duminica, in conditiile in care se spune ca Raluca Ioan

este unul dintre apropiatii sai. "Se pot interpreta multe", a replicat Jan Vraciu. Raluca Ioan, candidatul surpriza de la alegeri, spune ca va candida pentru a vedea care este sustinerea de care se bucura. "Pur si simplu vreau sa vad care este creditul meu in organizatie si daca ma pot baza pe tineri. Nu stiu daca voi cistiga, este o competitie deschisa. Sint membru PD din 1995, sint cu un an mai veche decit domnul Vraciu. Daca voi cistiga, imi propun intarirea organizatiei judetene si promovarea tineretului", ne-a declarat consilierul judetean Raluca Ioan. Sefa tinerilor democrati a mai aparut pe ultima suta de metri in rindul candidatilor si la tentativa de alegeri din decembrie 2005 si pare sa joace rolul "pionului de sacrificiu". Alegerile au fost atunci aminate, motivul oficial invocat fiind apropierea sarbatorilor de iarna. In realitate, lui Jan Vraciu i s-a cerut sa nu faca niste alegeri formale. De remarcat

ca Raluca Ioan, medic de profesie, nu a luat niciodata cuvintul in plenul Consiliului Judetean pentru a sustine vreun punct de vedere al partidului sau.


Gabriel Corneanu pleaca din PD


Neutralizarea lui Nicu Mazere din rindul candidatilor lasa PD Vrancea fara un consilier local, in persoana lui Gabriel Corneanu. Aceasta a anuntat ca azi isi da demisia din PD si renunta astfel la candidatura pentru functia de presedinte executiv si secretar general al organizatiei. "Daca lui Nicu Mazere i s-a respins candidatura pentru ca nu are vechime este clar ca Bucurestiul vrea sa lase organizatia pe mina unui clan. Pentru a nu avea surprize legate de noua lege a administratiei, care interzice migratia alesilor, am decis sa plec din partid", ne-a declarat Gabriel Corneanu, care spera la o "competitie deschisa", asa cum s-a intimplat si atunci cind a obtinut functia de presedinte al PD Focsani, pe care a pierdut-o ulterior ca urmare a unor manevre de culise in favoarea unui apropiat al lui Jan Vraciu. Consilierul local, care a candidat pentru Primaria Focsaniului, spune ca intre timp a devenit un sustinator al lui Nicu Mazere si ca, in opinia sa, candidatura Ralucai Ioan "nu este reala". "Candidatura ei este ca sa nu spuna ca nu sint alegeri democratice, ca nu candideaza Jan Vraciu singur. La noi in partid cine nu are opinie separata fata de opinia clanului Vraciu trebuie ras. Am fost buni numai pentru a face campanie electorala, atunci cind nimeni nu avea curaj sa se lupte cu PSD-ul. Cind va veni nota lor de plata nu vreau sa fiu cuprins ea", a mai spus Gabriel Corneanu. Consilierul local mai spune ca, deocamdata, intentioneaza sa ramina independent si va cintari foarte atent viitoarele oferte politice. Jan Vraciu ne-a spus ca "regreta" plecarea lui Gabriel Corneanu din partid, deoarece au avut "niste ani impreuna". "De Corneanu imi pare rau, eu, personal, l-am apreciat, dar din pacate din punct de vedere politic nu este destul de matur", ne-a declarat Jan Vraciu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.