Local

Vraciu contra Mazere la alegerile de duminica

Mihai Boicu
27 feb 2006 948 vizualizări
PD Vrancea a convocat un nou Consiliu de Coordonare pentru alegerea conducerii.

Democratii vrinceni vor alege simbata conducerea organizatiei judetene dupa o perioada de intense framintari si jocuri de culise care au dus la "sacrificarea" unor oameni care au pus umarul la cistigarea alegerilor. Pentru functia de presedinte se vor duela, cel mai probabil, senatorul Jan Vraciu, actualul presedinte al PD Vrancea, si vicepresedintele Nicu Mazere, fiecare dintre acestia incercind sa cistige cit mai multi sustinatori prin propriile strategii. Daca Nicu Mazere a luat cu asalt teritoriul, incercind sa convinga cit mai multi delegati ca el va putea duce partidul "pe cele mai inalte culmi", Jan Vraciu a incercat sa mizeze pe cei care vor continuitate, chiar daca asta a insemnat indepartarea nu prea eleganta a unor oameni precum Carmina Corbeanu, fost inspector scolar general adjunct, sau Victor Racosanu, directorul cu un picior in groapa al SGA Vrancea, oameni care au luptat pentru supravietuirea partidului atunci cind acesta era amenintat cu desfiintarea de catre PSD. Termenul limita pentru depunerea candidaturilor expira astazi, cind candidatii se vor prezenta in fata Biroului Permanent National pentru a fi validati. Nicu Mazere are de trecut cu aceasta ocazie un prim obstacol, deoarece nu are inca vechimea necesara pentru a candida, care este de doi ani. Democratul a obtinut insa derogarea necesara de la statutul partidului pentru a fi vicepresedinte al organizatiei si pentru a candida in 2004 pentru un loc in Senat, asa ca are sanse mari sa- si sustina la alegeri propriul proiect politic. Astfel, senatorul Jan Vraciu, presedintele organizatiei din 2001, se va confrunta duminica, la Ateneul Popular, cu cel care a fost principalul sau sponsor la alegerile din 2004. Deocamdata, nici unul dintre candidati nu si-a facut publica echipa de sustinatori. "Termenul limita pentru depunerea candidaturilor pentru celelalte functii este miercuri, cu trei zile inaintea alegerilor, dupa cum prevede statutul", a declarat Jan Vraciu. La Consiliul de Coordonare care va avea loc duminica va fi ales Biroul Permanent Judetean, format din presedinte, presedinte executiv, 10 vicepresedinti, 14 secretari executivi si un trezorier, precum si Comisia Judeteana pentru Statut, Etica si Litigii si Comisia Judeteana pentru Revizie si Control. Democratii isi vor exprima optiunile prin vot secret, incepind de la presedinte si terminind cu secretarii executivi. Conducerea PD Vrancea a mai avut o "tentativa" de a organiza alegeri pentru conducerea organiza iei in decembrie anul trecut, insa acestea au fost aminate pentru luna martie din cauza faptului ca nu fusesera organizate alegeri in toate organizatiile din teritoriu. Motivul oficial a fost acela ca se apropiau sarbatorile de sfirsit de an si nimeni nu mai avea chef de alegeri. In realitate, ministrul, Vasile Blaga, vicepresedinte cu probleme organizatorice al PD, i- ar fi cerut presedintelui Jan Vaciu sa nu se grabeasca cu niste alegeri formale si "sa nu mai faca organizatii locale pe genunchi".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.