Local

Politia ii vineaza in Gara pe cersetorii navetisti

Mihai Boicu
11 feb 2006 800 vizualizări
Cersetorii din alte judete prefera Focsaniul pentru ca locuitorii sint mai darnici.

Cersetorii care vin in Focsani cu trenurile sint opriti in Gara, fara drept de apel, de Politia Comunitara. Cei mai multi dintre ei sint din orasele Buzau, Rimnic si Marasesti, iar duminica este ziua lor preferata pentru a veni la cersit. Politistii comunitari ii prind pe cersetori cind coboara din tren si ii trimit inapoi cu acelasi tren sau cu urmatorul. Operatiunea dureaza de peste o saptamina si pina acum a dat roade, dupa cum se lauda oamenii legii. Nelu Ionita, directorul executiv al Politiei Comunitare Focsani, spune ca pro lema deosebita sint cersetorii din orasul Rimnicu Sarat. "Cei mai multi vin duminica, cu primul tren, de la ora 7.00 si ceva, si se posteaza pe la bisericile din oras. E mai greu sa-i iei din fata bisericii, pentru ca sare lumea in apararea lor, asa ca i-am luat si i- am trimis cu primul tren sau cu acelasi. Nu avem probleme cu cersetorii, sint intelegatori cind ii prindem. Duminica trecuta am prins 23 de cersetori si am suplimentat numarul de politisti, pentru ca nu puteau sa-i supravegheze numai doi oameni", ne-a declarat Nelu Ionita. Politistii spun ca Focsaniul este preferat de cersetori, deoarece locuitorii sint cunoscuti ca oameni mai darnici si milosi. Zilnic, in Focsani vin zeci de cersetori cu trenurile, evident fara bilet de calatorie, depasind astfel numarul cersetorilor autohtoni. Seful Politiei Comunitare se asteapta ca in perioada urmatoare cersetorii sa gaseasca noi modalitati pentru a insela vigilenta politistilor si a intra in oras. Pe mina politistilor comunitari au intrat si boschetarii, pentru care primaria a amenajat spatii de cazare pe Stadionul Tineretului. Si aici sint gazduiti doar oamenii fara adapost care provin din Focsani, restul fiind expediati cu trenul in localitatile de domiciliu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.