Local

Padure defrisata ilegal in comuna Mera

Matei Bratu
9 feb 2006 1077 vizualizări
Silvicultorii spun ca astfel s-a produs o dezgolire accentuata a versantilor fara a fi asigurata regenerarea padurii.

Un patron din comuna Mera este cercetat penal dupa ce a defrisat ilegal din padurea pe care o detine in apropierea comunei. Totul a iesit la iveala ieri, in urma unei patrulari pentru prevenirea si combaterea taierilor ilegale de arbori efectuata de o echipa formata din inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Rigim Silvic si de Vinatoare Vrancea (I.T.R.S.V.) si politisti, care au descins in padurile particulare din comuna Mera, punctul "Varnita". Oamenii legii spun ca in zona a fost surprins Marian Ifrim, un patron din Mera, care are antecedente privind taierile de arbori, in timp ce executa lucrari ilegale de exploatare a padurii cu un T.A.F. si o echipa formata din trei muncitori. In ciuda faptului ca in zona a cazut zapada, muncitorii au intrat in padure si, sub coordonarea patronului, au inceput sa taie tot ce era mai usor de exploatat si de vindut. Din cercetarile efectuate ieri a reiesit ca padurea apartinea lui Marian Ifrim care cumparase 6,5 hectare de la consateanul sau Gabriel Gheorghiu. Inspectorii silvici spun ca barbatul taia tot ce era mai de "valoare" in padure, cu toate ca ar fi trebuit sa crute copacii de valoare. In numai citeva zile, spun inspectorii, au fost taiati peste 200 de arbori, fapt de natura sa incurajeze producerea alunecarilor de teren. "In padurea respectiva s-a executat marcarea de catre Ocolul Silvic Focsani, insa pe linga marca folosita de ocol am constatat si existenta unei marci false care nu prezinta caracteristicile ciocanului de marcat folosit. Urmare a acestui fapt se produce o dezgolire accentuata a versantilor fara a fi asigurata regenerarea padurii", se arata in comunicatul ITRSV. Proprietarul padurii se va alege cu dosar penal. Politistii spun ca Marian Ifrim si tatal sau Mitica Ifrim au cumparat foarte multe suprafete de paduri din Mera, iar afacerile le deruleaza in combinatie cu primarul comunei, Gheorghe Sararu. Inspectorii ITRSV vor continua verificarile mai ales ca exista informatii ca unii afaceristi cumpara padurea pe baza de procura sau chitanta de mina, o exploateaza ilegal, insa actele de vinzare - cumparare nu sint finalizate, conditii in care pentru taierea ilegala a padurii urmeaza sa raspunda proprietarul. Pina acum, mai multi batrini au cazut victime afacerilor din domeniul forestier.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.