Local

Am facut trafic de influenta pentru Munteanu!

Mihai Boicu
6 feb 2006 1254 vizualizări
Ionel Duta a declarat presei ca a intervenit pentru a-l scapa de puscarie pe unul dintre tehnicienii actualului director al DSVSA. "Poate sa spuna si ca l-a scos pe tata din puscarie", a replicat Luigi Munteanu.

Veterinarul Ionel Duta a stirnit haz la ultima conferinta de presa a Partidului Conservator, cind a declarat cu seninatate ca a facut trafic de influenta pentru actualul director al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor. Aceasta in ciuda faptului ca Ionel Duta a fost acuzat de liberali, pe cind era director al DSVSA, ca l-a dat afara din serviciu pe Luigi Munteanu, ca razbunare politica pentru scandalul de la Gura Calitei. "Eu sa stiti ca i-am facut numai bine. I-am salvat unul dintre tehnicieni, pe care l-ar fi trimis la puscarie, stie toata lumea. A apelat la mine cind furasera de undeva si l-a prins, si a trebuit sa intervin, sa fac trafic de influenta. Da, am intervenit ca sa nu-l bage in puscarie. I-am facut un bine, ca era un copil", a spus Ionel Duta. Acesta a spus ca a facut "traficul de influenta" pe cind Luigi Munteanu era viceprimar la Gura Calitei. Destainuirile medicului veterinar au procat zimbetele conducerii PC, dupa care presedintele Sorin Vornic i-a atras atentia ca vorbeste mai mult decit este cazul, dar fiind ca traficul de influenta este pedepsit de Codul Penal. Delcaratiile lui Ionel Duta vin pe fondul deciziei de reinscaunare in functie, pe care actuala conducere a DSVSA nu a pus-o in aplicare. Luigi Munteanu, directorul DSV, sustine insa contrariul. "Ce spune d-l Ionel Duta este treaba dumnealui. Daca dumnealui are puterea sa scape pe cineva de puscarie, atunci e meritul lui", a spus Luigi Munteanu, care a mentionat ca sotia sa lucreaza cu trei tehnicieni la cabinet. "Ajutorul" pe care l-a primit de la Ionel Duta l- a indignat pe directorul DSV. "In anul 2000 mi-a restructurat postul, nu mi-a aprobat apoi cererea de crestere a copilului, iar in 2003 m-a dat afara. Sa aiba parte de binele pe care mi l-a facut mie. Inseamna ca sint o persoana importanta daca vorbeste de mine. Ma depaseste ce a spus, poate sa spuna ca l-a scos si pe tata din puscarie", a mai spus Luigi Munteanu.


Duta se plinge la CEDO


Ionel Duta, vicepresedinte PC Vrancea, a afirmat ca termenul limita de punere in aplicare a hotaririi Inaltei Curti de Casatie si Justitie, prin care era repus in functia de director al DSVSA, a expirat in data de 24 ianuarie. Din acest motiv, proaspatul conservator sustine ca a facut o plingere la CEDO pentru ca

hotarirea judecatoreasca sa fie pusa in aplicare. "Noi sustinem drepturile legale ale domnului Duta Ionel de a fi repus in functia pe care domnia sa a recistigat-o in instanta", a declarat Sorin Vornic, seful PC. Ionel Duta l-a mai acuzat pe predecesorul sau, Luigi Munteanu, ca a pus sa fie dat afara din sediul irectiei Veterinare, pe 6 decembrie. De asemenea, acesta a spus ca, pentru a-l umili,

Luigi Munteanu l-a facut medic veterinar zonal, trecind peste o decizie a Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, prin care era numit intr-o functie executiva la Serviciul de Sanatate Animala. Ionel Duta s-a plins ca i-au fost controlate "si maselele din gura" si a spus ca i-a inregistrat pe cei care l-ar fi amenintat telefonic, asa cum a fost si el inregistrat in 2004 cind a facut presiuni politice asupra unui candidat PNL, care ii era subordonat la serviciu. "Pe undeva este o incalcare fragranta a legii", a incheiat Duta. Adica o incalcare "parfumata" a legii, deoarece Ionel Duta a incurcat cuvintul flagrant cu fragrant.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.